23948sdkhjf

Rogaland fylkeskommune og Risa møtes på nytt i retten

På mandag starter Gulating lagmannsrett behandlingen av ankesaken Rogaland fylkeskommune har anlagt mot Risa AS.

Saken dreier seg om hvem som skal bygge Karmsundgata Sør, en drøy kilometer lang strekning i Haugesund, bestående av blant annet 4-feltsvei, broer, sykkelvei og utbedring av tre rundkjøringer. Etter en prekvalifisering som statens vegvesen startet i 2018 stod man igjen med Risa AS og Vassbakk & Stolt AS, og i mai 2019 ble Risa tildelt kontrakten av Statens vegvesen. Prosjektet var i den gang anslått til å koste 386 millioner kroner og skal finansieres av Haugalandspakken.

Stoppet hele anbudsprosessen

Haugesunds Avis opplyser at Vassbakk & Stol klaget på tildelingen i juni 2019 og i august samme år meldte Statens vegvesen at de avviste tilbudet til Risa og stoppet hele anbudsprosessen. Etter det overtok Rogaland fylkeskommune ansvaret for prosjektene i Haugalandspakken fra Vegvesenet.

I august i fjor fikk Risa medhold i Stavanger tingrett som slo fast at Rogaland fylkeskommes beslutning om avvisning av Risa AS fra anbudskonkurransen settes til side. Denne dommen ble anket i september i fjor og ifølge Haugesunds Avis starter ankesaken mandag i Gulating lagmannsrett i Stavanger tinghus. Det er satt av to dager til saken.

Kilde: Haugesunds Avis

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125