23948sdkhjf

Herr statsråd: Dette er en meget treg ryddejobb

Et hurtigarbeidende ekspertutvalg ble satt i 2017... Byggmesterforbundet synes det går for tregt med Byggkvalitetutvalgets arbeid med nye byggeregler og kvalifikasjonskrav.

– For å sikre god byggkvalitet og tiltak mot useriøse aktører, varslet daværende kommunal- og moderniseringsminister i 2017 at han ville sette i gang en ryddejobb i regelverket. Fire år senere er arbeidet ikke avsluttet, sier Frank Ivar Andersen, avdelingsleder politikk i Byggmesterforbundet, i en pressemelding.

I 2017 nedsatte daværende statsråd Jan Tore Sanner et hurtigarbeidende ekspertutvalg, som skulle finne kjøreregler som gir kvalitet i bygg og anlegg og samtidig gjøre det enkelt å være seriøs.

Videre understreket statsråden hvor avgjørende det er at næringen, markedet og myndighetene har tillit til ordningene som gjelder.

Fortsatt midlertidig

Når arbeidet ble igangsatt, så man for seg nye regler gjeldende fra 1. juli 2021. Byggkvalitetutvalget skulle gjennomføre sitt arbeid innenfor ett år og levere sin rapport til departementet 1. juli 2019. I stedet ble den levert i februar 2020. Dette har medført at overgangsordninger for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenningsordning har blitt forlenget ved to anledninger, og nå er gjeldende til 1. juli 2022. Kvalifikasjonskravene er dermed fortsatt basert på en midlertidig ordning. 

Ikke representert

– Byggmesterforbundet støttet statsrådens initiativ, men var overrasket over at de betydelige interessene innen bygg- og anleggshåndverk ikke ble representert i det nedsatte Byggkvalitetutvalget, og heller ikke i tiden etter at rapporten ble framlagt synes å ha den nødvendige oppmerksomhet. Byggmesterforbundet representerer store deler av de næringsaktørene som dette arbeidet ble igangsatt for, sier Frank Ivar Andersen.

Forbundet har i brev av 9. juni til statsråd Nikolai Astrup i KMD, bedt om en avklaring på framdriften i arbeidet, og om det fortsatt er slik at det planlegges for at nytt regelverk som bedre sikrer byggkvalitet og seriøsitet, blir gjeldende fra 1. juli 2022.

 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095