23948sdkhjf

Halden Helsehus rehabiliteres

NCC og Halden kommune har signert kontrakten om rehabilitering av Halden Helsehus. Kontrakten har en verdi på 142 millioner kroner og bygget skal stå ferdig i august til neste år.

Halden kommune opplyser at arbeidet med å bygge om og modernisere Helsehuset ble delt i to oppdrag. Halden-bedriften Øst AS fikk kontrakten om å gjøre alt av utendørs anleggsarbeid ved Helsehuset, inkludert bygging av et parkeringshus over to plan, og startet med dette arbeidet tett oppunder jul i fjor.

Innvendig og utvendig rehabilitering

Etter en samspills- og utviklingsfase besluttet kommunestyret i Halden kommune i slutten av mai å inngå avtale med NCC om rehabilitering av helsehuset i Halden, opplyser NCC i en pressemelding.

Selskapet har hatt ansvaret for samspillsfasen og starter nå detaljprosjektering og utførelse av komplette arbeider. Entreprisen vil bestå av innvendig og utvendig rehabilitering og sluttproduktet skal fremstå slik at kommunens helseressurser kan utnyttes på best mulig måte. Bygget som skal rehabiliteres er på totalt seks etasjer og totalt areal er 6.000 kvadratmeter.

Skal overleveres i august 2022

– Gjennom en vellykket samspillsfase har Halden kommune, NCC og andre samarbeidspartnere gjennomført en konstruktiv og vellykket prosess. Nå starter vi opp rehabiliteringsarbeidet og vi forventer at prosjektet overleveres Halden kommune som planlagt i august 2022, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

– Det har vært mye jobbing både ved skrivebordet og i området utenfor Helsehuset til nå. Nå blir det godt å komme i gang med ombyggingen av selve helsehuset. Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid med NCC i denne utførelsesfasen. Nå skal vi sammen jobbe videre for at de første haldenserne kan flytte inn i et nytt helsehus i september 2022 – som planlagt, sier prosjektleder Ingar Orud i Halden kommune.

Tilbyr både forebyggende og behandlende tjenester

Helsehuset er et samarbeidsprosjekt mellom Halden kommune, Aremark kommune og Sykehuset Østfold. Det tilbyr både forebyggende og behandlende tjenester. Rehabiliteringsavdeling, lindrende enhet, kommunale akutte døgnplasser (KAD), korttids og langtidsplasser er noe av det. Halden kommune opplyser at man i Helsehuset også finner legevakt, legetjenester, fengselshelsetjenesten, avdeling for aktivitet og mestring, fysioterapeuter, ergoterapeuter, syn/hørsel kontakt, hjelpemiddellageret, kreftkoordinator, demenskoordinator og frisklivsentral.

Kilde: NCC, Halden kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.159