23948sdkhjf

Stor etterspørsel etter bærekraftig byggemateriale

Splitkon opplever en enorm økning i etterspørselen etter produkter i massivtre og limtre. Nå har produsenten i Åmot behov for flere medarbeidere.

Flere og flere entreprenører og utbyggere får øynene opp for fordelene med økt bruk av treverk, og etter at Splitkon i april 2019 åpnet sin massivtrefabrikk på Åmot i Viken økte produksjonen med 60 prosent i pandemiåret.

Fordi tre er et naturlig og fornybart råstoff, som binder mer CO2 enn hva som brukes i produksjonen, er det et attraktivt byggemateriale. Sammenligner man massivtre med for eksempel betong, er det enorme forskjeller på energiregnskapet. Mens massivtre binder 800 kilo CO2 per kubikk, har betong et CO2-utslipp på 385 kilo per kubikk. Massivtre er dessuten fem ganger lettere enn betong, men like sterkt, skriver selskapet på sine nettsider.

Les også: Splitkon omsatte for nær en kvart milliard i 2020

Helautomatisk produksjonslinje

Splitkon er den eneste massivtrefabrikken i landet, og en av de største i verden. Selskapet opplyser at det kun benyttes kortreist, PEFC-sertifisert norsk gran som går gjennom den helautomatisk produksjonslinjen. Selskapet er også en av landets største på bearbeiding av limtre og behov for syv nye medarbeidere i fulle stillinger som vil bidra til videre utvikling og effektivisering.

– Splitkon er ikke en typisk fabrikk med fastlåste måter å gjøre ting på. Vi er begeistra for nye ideer og innspill. For oss er det ikke viktig å se på hvordan ting ble gjort før. Vi er mer opptatt av hvordan ting kan gjøres i morgen, og ønsker å jobbe med engasjerte folk som tenker på samme måten. Hos oss får medarbeidere anledning til å være med på noe unikt og de kan påvirke egen arbeidsdag, sier fabrikksjef Lene Weum.

Kilde: Splitkon

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281