23948sdkhjf

Skanska skal bygge Helgerudkvartalet i Sandvika

Andenæs Eiendom har signert kontakt med Skanska om bygging av Helgerudkvartalet som er første fase av et stort byutviklingsprosjekt i sentrum av Sandvika i Bærum.

Helgerudkvartalet vil bestå av to helt nye kvartaler på totalt ca. 60.000 kvm. Prosjektet er kombinasjonsbygg med både næringsarealer og boliger. Det er utviklet av Andenæs Eiendom og Skanska vant prosjektet etter en konkurranse basert på pris og gjennomføringsevne. Nå går partene inn i en samspillsfase hvor prosjektet skal detaljprosjektertes og man skal i felleskap jobbe med gode løsninger og kostnadsreduksjoner. Skanska opplyser i en pressemelding at den endelige kontraktsverdien settes i denne fasen og selskapet ordrefører heller ikke prosjektet før bygging endelig bestilles.

Det største prosjektet til Andenæs Eiendom

Andenæs Eiendom, som eier en rekke eiendommer i Sandvika, har jobbet med utviklingen av det som blir selskapets største prosjekt helt siden starten av 2000-tallet.

– Vårt overordnede mål med dette prosjektet er å videreutvikle Sandvika sentrum til et attraktivt bysentrum med liv i gatene, spennende tilbud på gateplan, og bygninger som har kvalitet og arkitektonisk verdi, forteller Kristoffer Andenæs, som representerer familien Andenæs som er eiere av Andenæs Eiendom.

Han legger til at de er veldig fornøyde med å få Skanska med oss på laget, og sammen skal de realisere et prosjekt som både skal forsterke stedstilhørelse og identitet i byen.

Starter bygging rett over nyttår

Andenæs forteller at prosjektet har solgt godt og at man planlegger for oppstart bygging rett over nyttår.

De fem nederste etasjene blir næringslokaler, med butikker og serveringssteder mot gater og torg i første etasje. I sjette etasje skal det bygges en felles takhage for boligene som bli liggende i seks frittstående boligbygg på taket av næringslokalene. Boligbyggene blir fra seks til ti etasjer høye, og består av totalt ca. 230 boenheter i ulike størrelser. Prosjektet blir miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR Excellent

– Vi er veldig glade for å være med på dette store og viktige byutviklingsprosjektet i Sandvika. Med den spesielle kombinasjonen av næring og bolig og ikke minst ambisiøse miljøambisjoner er dette er prosjekt som passer meget godt inn i vår portefølje, forteller Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Kristoffer Andenæs og Tor Arne Mitskogen signerte kontrakten om bygging av Helgerudkvartalet. Foto: Skanska

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.152