23948sdkhjf

Ber om innspill: Hva mener du om nye BREEAM-NOR?

Høringsrunden for neste versjon av BREEAM-NOR har åpnet. Nå ber Grønn Byggallianse om innspill til hvilke krav Norges største miljøsertifiseringssystem for bygg bør stille.

BREEAM har fått godt fotfeste i Norge og er landets mest brukte miljøsertifisering for bygg. BREEAM-NOR-manualen er et verktøy for å bygge og dokumentere god kvalitet med fokus på miljø og bærekraft, opplyser Grønn Byggallianse.

Gjeldende BREEAM-NOR-manual ble lansert i 2016 og har siden gjennomgått to mindre revisjoner.

Siden i fjor høst har Grønn Byggallianse samarbeidet med dedikerte fagpersoner fra ulike deler av bransjen om å videreutvikle og oppdatere manualens krav, slik at de skal være i tråd med dagens praksis og ambisjoner for bærekraft.

Over 600 personer har vært innom arbeidet i en innspills- og analyserunde, samt innspill fra referansegrupper. Et strategisk råd, med representanter fra alle deler av næringen, har fulgt arbeidet tett og gitt råd underveis med hensyn til innretningen.

Gir nødvendig trygghet

– Den nye manualen skal være tilpasset norske forhold og rammebetingelser anno 2021, samtidig som den er fremtidsrettet og stimulerer til økt fokus på miljø og bærekraft, og nytenking i både planlegging og bygging, sier Katharina Th. Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

– BREEAM-NOR nærmer seg ti år i markedet og stadig flere benytter seg av verktøyet. Samtidig ser vi at flere og flere finansinstitusjoner etterspør sertifisering når de skal investere. BREEAM-NOR gir tryggheten de trenger. Det er en bekreftelse på prosjektet, og at produktet er mer relevant enn noen gang. Vi oppfordrer derfor bransjen til å sette seg grundig inn i forslaget og komme med innspill, sier Bramslev.

Les mer og delta i høringen.

Kilde: Grønn Byggallianse

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094