23948sdkhjf

Rehabiliterer gammelt godshus i Halden

Peab har startet arbeidet med å rehabilitere Halden godshus som en sentral møteplass og arena for Kirkens Bymisjon i byen.

Halden godshus er opprinnelig bygget i 1879 som en del av Halden jernbanestasjon. Bygget, som er eid av Bane NOR Eiendom, har en grunnflate på 700 kvadratmeter og består av én etasje. Peabs oppdrag omfatter ombygging og rehabilitering av hele bygget, opplyser selskapet.

– Kirkens Bymisjon bidrar med svært viktige aktivitetstilbud til barn, ungdom og voksne som trenger å oppleve deltakelse i samfunnet. Nå kan vi bidra til at de får en helt ny og oppgradert møteplass. Det kjennes givende for oss som entreprenør, og er helt i tråd med vårt eget mål om å være en lokal samfunnsbygger, sier regionsjef Trond Bergsland i Peab.

Bevarer sitt opprinnelige preg

Bygget skal bevare sitt opprinnelige preg, og det vil bli gjort minst mulig med fasader og vinduer.

– Vi skal utbedre ytterveggene i tegl, men vil ivareta det opprinnelige utseendet med teglstein og vinduer med stålsprosser. De gamle vinduene i fasaden skal bevares. I tillegg skal vi sette inn noen varevinduer. Yttertaket skal isoleres og får ny båndtekking, opplyser prosjektleder Marius Aune i Peab.

Byggearbeidene startet i slutten av mai og skal være ferdigstilt i løpet av året. Kontrakten har en verdi på snaue 14 millioner kroner.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125