23948sdkhjf

Halden får ny skole og idrettsanlegg til 690 millioner

I går signerte AF Bygg og Halden kommune byggeavtalen om Os-prosjektet. Dermed er det endelig klart for byggestart for skole og idrettsanlegg på Os i Halden sentrum.

Det er gått elleve måneder siden Asplan Viak kunne signere avtalen om å være arkitekt og landskapsarkitekt for Os-prosjektet. Siden den gang har det vært jobbet mye med illustrasjoner og planlegging, detaljregulering, medvirkning - og rettssaker. Før dette har Os-prosjektet hatt en tidslinje som startet helt tilbake til 2014, opplyser Halden kommune på sine nettsider.

Derfor var flagget heist til topps på Os skole på onsdag, da tiden endelig var inne for at kommunedirektør Roar Vevelstad og AF Byggs prosjektdirektør Thomas Nordenhaug kunne signere avtalen om å bygge ny skole og idrettsanlegg på Os. Prosjekt er beregnet å ha en kostnad på cirka 690 millioner kroner inkl. mva.

– Det har vært mange hindringer underveis, men nå er vi omsider i mål. Det er flott å være her og markere at vi snart skal sette spaden i jorda, og at vi er i gang med dette store prosjektet vårt som vi har jobbet med i så mange år, sier ordfører Anne-Kari Holm.

Må flytte bekk

For å få plass til de nye byggene og nødvendige uteområder opplyser kommunen at både SFO-bygget på Os, den gamle gymsalen og Halden bad må rives. Rivningstillatelse er gitt og dette arbeidet vil forhåpentlig starte før sommerferien. I tillegg må Os-bekken, som i dag går i en kulvert under skoleområdet, flyttes i løpet av høsten.

Byggestart for idrettsarenaen vil bli sommer/høst 2021 og arenaen er beregnet ferdig til nyåret 2023.

Byggestart for skolen anslås til sommeren 2022. Det er videre beregnet at skolen vil være ferdig bygget på nyåret 2024.

Kilde: Halden kommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109