23948sdkhjf

Tre selskaper skal utvikle nye Sarpsborg Bibliotek

NCC skal sammen med Plus Arkitektur og Rodeo arkitekter utvikle nye Sarpsborg Bibliotek.

I forbindelse med byggingen av nytt bibliotek i Sarpsborg signerte NCC på tirsdag avtale om en utviklingsfase med Sarpsborg kommune. Den skal ende opp med et planforslag for byggingen av det nye biblioteket, som bygger videre på det forslaget NCC presenterte i pris- og designkonkurransen, opplyser selskapet i en pressemelding.

Har spesialisert seg som en samspillsentreprenør

– Sammen med svært dyktige folk i både Plus arkitektur og Rodeo arkitekter har vi virkelig fått vist vår kompetanse og forståelse av behov og muligheter et nytt bibliotek gir, sier distriktsleder Jørund Thue i NCC Building Viken Øst.

Han setter særlig stor pris på at Sarpsborg kommune valgte NCC da de for første gang valgte en samspillsfase for utvikling og optimalisering av et byggeprosjekt.

– Vi har spesialisert oss som samspillsentreprenør og ser at dette bringer økt trygghet inn i prosjektene når vi i samarbeid med våre kunder skal realisere deres byggeprosjekter, sier Thue.

«Et moderne og elegant tilskudd til byen»

Det planlagte bygget fikk meget gode tilbakemeldinger fra juryen, som blant annet fremhevet at «Samling» er et tydelig prosjekt med sterk karakter, og fremstår som et moderne og elegant tilskudd til byen.

Videre bemerket juryen at organiseringen av bygget er svært ryddig, men at huset likevel oppleves rikt på forskjellige rom og gir mange muligheter for formidling, møter og drift. Gode og tilstrekkelig store arealer til både besøkende, ansatte og samlinger og et enkelt og elegant eksteriør som formidler byggets aktivitet ble også fremhevet.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125