23948sdkhjf

Mange vil bidra med kompetanse til å bygge smart

Nå er også Norsk Geoteknisk Institutt (NGI) blitt medlem i organisasjonen buildingSMART Norge.

buildingSMART Norge er en nøytral arena for innovasjon og digitalisering av bygg-, anleggs- og eiendomsnæringen. De jobber med mål om å muliggjøre fri flyt av informasjon i livsløpet av et byggverk og effektiv samhandling mellom aktører. Ifølge organisasjonen selv handler det om løsninger basert på åpne standarder – for en brukerstyrt utvikling i fri konkurranse.

Flere nye medlemmer den siste måneden

I forrige måned ble både Consigli og dataTrees nye medlemmer. Consigli er en skybasert plattform som leverer datadrevet innsikt og optimering til eiendomsnæringen, mens er et parametrisk designbyrå som har som mål å legge til rette for en mer bærekraftig og datadrevet arkitektur.

1. juni ble det kjent at også Norsk Geoteknisk Institutt (NGI) er blitt medlem i buildingSMART Norge som nå har om lag 140 medlemsbedrifter.

NGI er en privat forskningsstiftelse som har som samfunnsansvar å finne gode og bærekraftige løsninger for bygging av infrastruktur på land og til havs.

– Vi ser at buildingSMART Norge gjør et viktig arbeid med å samle miljøer og utvikle og standardisere den digitale utviklingen i bygge- og anleggsnæringen. Dette er et arbeid som det er naturlig for oss å være en del av, sier Magnus Rømoen, BIM-strateg i miljøgeoteknikk hos NGI.

– Historisk har geofagene nok ikke vært de som har ligget lengst fram når det kommer til digitalisering, men det er noe NGI jobber med og ønsker å ha et større fokus på framover både internt og eksternt, fortsetter Rømoen.

Ny ISO-standard sikrer informasjonsutveksling mellom BIM og GIS

NGI viser til den nye ISO-standarden ISO/TR 23262:2021 som sikrer informasjonsutveksling mellom bygningsinformasjonsmodeller (BIM) og geografiske informasjonssystemer (GIS). Denne synliggjør den tette forbindelsen mellom geofagene og det internasjonale standardiseringsarbeidet som gjøres på digitaliseringsfeltet i byggenæringen.

– Geofagene er sentrale for byggenæringen, og det å få NGI som medlem styrker både tverrfagligheten og digitaliseringsprosessene som pågår nå. Det blir spennende å få dem inn i fagdiskusjonene, og vi håper andre aktører i geofagene også følger etter for å etablere et større fagmiljø på feltene der geofag og åpne standarder møtes, sier Alessia Bellini, nettverksansvarlig hos buildingSMART Norge.

Kilde: buildingSMART Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094