23948sdkhjf

Blir direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i EBA

Christine Holtan Bøgh (53) er ansatt som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA).

Christine Holtan Bøgh (53) har 20 års ledererfaring og bred kompetanse fra både politikk, kommunikasjon og klima- og miljøfaget. Hun kommer til EBA fra rollen som fagsjef for transport i miljøstiftelsen Zero. Før dette var hun daglig leder for Oslo Høyre og har innehatt lederroller på flere nivåer i Norges Lastebileier-Forbund (NLF), NAF, Ruter, Juristenes Utdanningssenter og Statens Vegvesen Vegdirektoratet. Holtan Bøgh har en Master of Science fra UiO innen ressurs- og miljøfag og skrev i sin tid hovedfagoppgave om næringslivets muligheter i tilpasningene til miljø som rammebetingelse, opplyser EBA i en pressemelding.

Bringer med seg bredde og spesialisering

Administrerende direktør Kari Sandberg i EBA sier at Christine bringer både bredde og spesialisering til foreningen i en tid hvor de både skal styrke konkurranseevnen til medlemmene sine, satse på kompetanse og jobbe strategisk med grønn omstilling.

– Hun har verdifull erfaring med både strategisk og operativt arbeid med nærings-, klima- og samferdselspolitikk og har stått i hele spekteret av kommunikasjonsroller. Hennes sterke engasjement for medlemmenes posisjoneringsmuligheter og entreprenørbransjens betydning for en helhetlig, bærekraftig utvikling vil komme våre medlemmer til gode i tiden fremover, sier Sandberg.

Fokus på verdiskapning og miljø

Christine Holtan Bøgh gleder seg til å ta fatt på oppgavene i en svært viktig næring for norsk verdiskapning.

– Rammebetingelsene for norske entreprenører må styrkes i tiden fremover, og må samtidig bidra til å utløse det store potensialet som ligger i denne næringen for flere arbeidsplasser, fremtidsrettet kompetanseutvikling og smarte løsninger for grønn omstilling. Utslippene av klimagasser skal halveres på under ti år. Bygge- og anleggsbransjen har en nøkkelrolle i det arbeidet, et arbeid som må tuftes på en kombinasjon av bedriftenes egne omstillingsmuligheter og tilstrekkelig forutsigbarhet for posisjoneringen i markedet. Det blir veldig viktig å snakke næringens sak i årene som kommer nå, sier hun.

EBA opplyser at Christine Holtan Bøgh tiltrer senest 1. september.

Kilde: EBA

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094