23948sdkhjf

Skal by på sydenstemning i Moss

Höegh Eiendom og Moss kommune skal bygge folkepark på en gammel industritomt.

Tre hundre år med industrivirksomhet har dannet grunnlaget for en ti mål stor halvøy ved utløpet av Mosseelven. Nå forvandles det gamle tømmerlageret til en levende folkepark med strand og sydenstemning.

 

– Vi tar nå i bruk det som er igjen av den gamle industrien og bygger dette om til en odde. Dette blir Moss´ første havnepromenade og en bynær folkepark til glede for hele byens befolkning, forteller Jan Erik Kristiansen, Höegh Eiendoms direktør for forretningsområde Moss

Mangfold

Rabben skal ifølge Höegh Eiendom by på et mangfold av tilbud, aktiviteter og arrangementer for alle typer brukere. Lekeplass, sandstrand, badebrygge, småbåthavn, sandvolleyballbane, toaletter, skifteskur og utedusjer er blant de mange fasilitetene som venter når folkeparken står bruksklar sommeren 2023. Området vil også bestå av soner med begrenset adkomst for mennesker, slik at biologisk mangfold og fugleliv ivaretas, blant annet gjennom et fuglehabitat for hekkende sjøfugl.

Prosjektet er et spleiseprosjekt mellom Höegh Eiendom og Moss kommune. Totalkostnadene beløper seg til over 70 millioner kroner, og det er Höegh Eiendom som tar størsteparten av regningen.

– Det er ikke mange steder på Østlandet hvor man kan få denne sydenstemningen med uterestauranter, lekeplass for barna og bystrand. Noen av strandhotellene forsøker dette i mindre skala, men på Rabben får vi nesten ti mål med friområde – og det midt i byen, forteller Kristiansen entusiastisk.

– Höegh Eiendom har store ambisjoner for utviklingen av det gamle industriområdet. Målet er å skape en moderne bydel i forlengelsen av dagens sentrum, forteller prosjektleder Guro Varvin Hjelseng i Höegh Eiendom. Her sammen med Jan Erik Kristiansen, selskapets direktør forretningsområde Moss. Foto: Höegh Eiendom

En del av byutviklingsprosjektet Verket

Rabben er en del av byutviklingsprosjektet Verket, som allerede er nominert til en rekke arkitekturpriser. Området blir en forlengelse av Verket Brygge, med 51 leiligheter og et stort nytt hotell som står ferdig første halvdel av 2023. Hotellet huser i tillegg til sine 175 rom konferansefasiliteter, spa-avdeling og restauranter med uteservering, og skal være et åpent og attraktivt nabolagshotell.

Kilde: Höegh Eiendom

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.266