23948sdkhjf

Løftet Solen på plass i MUNCH

Sent mandag kveld ble Edvard Munchs store maleri «Solen» fraktet til det nye Munchmuseet. Der ble det løftet 26 meter opp i været til en 7 meter høy slisse i veggen.

De største kunstverkene av Edvard Munch flyttes nå inn i nye MUNCH i Bjørvika som åpner 22. oktober. Malerier på inntil 5 x 11 meter løftes ut av taket på det gamle museet og inn i en slisse i veggen i sjette etasje på det nye museet. En svært omfattende og komplisert operasjon ingen har gjennomført før, opplyser Munchmuseet.

Løftet 26 meter

To av maleriene til Edvard Munch – Solen og Forskerne – er så store at en spesiallaget slisse i veggen i sjette etasje ble åpnet for at maleriene skulle fraktes trygt inn i det nye museet. Verket Solen var først ut, og ble flyttet fra Tøyen til Bjørvika mandag kveld. Der ble kunstverkene flyttet ut på en lekter, før de ble løftet med kran inn åpningen på museets sjøside, mer enn 26 meter over bakkenivå. Senere lukkes den 60 cm brede og 7,1 meter høye slissen igjen for godt.

– Denne operasjonen er svært krevende og har vært planlagt over lang tid og involverer mange av våre dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere. Når verkene er trygt inne i sjette etasje i nye MUNCH vil de forbli der så lenge museet eksisterer. Rommet som er spesialbygget for Munchs monumentalverk, strekker seg over to etasjer og blir et flott sted å ha arrangementer omringet av Edvard Munchs kunst slik vi også hadde på Tøyen, sier direktør ved MUNCH, Stein Olav Henrichsen.

Kilde: Munchmuseet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.047