23948sdkhjf

Rehabiliterer historisk bygg i Oslo

Betonmast Oslo har signert kontrakt med Entra om en totalrehabilitering av Tollgaarden i Schweigaards gate 15 i Oslo. Avtalen er en totalentreprise, og prosjektet starter opp i august.

Schweigaards gate 15 ble tegnet av arkitekt Henry Bucher og har vært brukt av Tolletaten helt siden bygget stod ferdig i 1926. Bygget har blitt restaurert flere ganger og ulike deler er bygget om. Tolletaten flyttet ut i oktober 2019 og hele bygget skal totalrehabiliteres og klargjøres for nye leietakere, opplyser Betonmast. Bygget skal sertifiseres BREEAM Very Good.

Klargjøres for kontorvirksomhet

Tollgaarden består av seks etasjer pluss loft og kjeller. Fra andre etasje og oppover skal bygget klargjøres for kontorvirksomhet, mens første etasje skal tilrettelegges for utadrettet virksomhet for å bringe nytt liv i gateplan i denne delen av byen.

Nettstedet NæringsEiendom har tidligere meldt at Nortura har inngått en tiårig leieavtale med Entra om 3.900 kvadratmeter i bygget og vil flytte sitt hovedkvarter dit.

– Tollgaarden er et historisk bygg, hvor vi nå skal videreføre eiendommens nesten 100 års lange historie i en fremtidsrettet og innbydende innpakning. Vi har god erfaring med Betonmast fra tidligere, og ser frem til et tett og godt samarbeide hvor de skal skape fremtiden for denne ærverdige eiendommen, sier Per Ola Ulseth, direktør prosjektutvikling i Entra ASA.

Byggestart i august

Konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast er godt fornøyd med avtalen;

– Betonmast Oslo har de senere år gjennomført flere store komplekse rehabiliteringsprosjekter, så denne jobben passer oss godt. Dette signalbygget ligger i en del av Oslo som er i en rivende utvikling, og vi ser frem til å bidra til en betydelig oppgradering av området, sier han.

Byggestart er satt til august med ferdigstillelse i andre kvartal 2023.

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094