23948sdkhjf

Tvangsmulkt: Er din virksomhet en av disse tre?

Påminnelse fra oven: 3 av 10 har ikke levert skattemeldingen for næringsdrivende. De må levere eller søke om utsettelse i dag for å unngå tvangsmulkt.

NÆRINGSLIV: Det er ikke mangel på skjemaer, frister og ymse rapportering når man driver bedrift. Mye kan la seg strekke på - og så er det de tingene som er lite lønnsomt å utsette.

Denne påminnelsen fra Skatteetaen bør lyttes til, om du ikke alt har gjort det:

- For å unngå tvangsmulkt må 95000 enkeltpersonforetak og 156.000 selskaper enten levere skattemeldingen for 2020 eller søke om utsettelse - innen fristen går ut ved midnatt.

Til sammen har 400.000 allerede levert skattemeldingen og 76.000 har utsatt fristen.

Leveringsfristen kan utsettes: du må søke

Næringsdrivende kan søke om å utsette frist for å levere skattemeldingen for formues- og inntektsskatt.

Søker de om utsettelse, blir leveringsfristen automatisk forlenget til 20. august 2021. Dette er utvidet i år på grunn av koronapandemien. Vanligvis er det ikke mulig å utsette fristen etter 30. juni.

– Næringslivet er i en krevende situasjon med mange oppgaver å håndtere. Samtidig er det viktig at Skatteetaten får rett informasjon slik at vi kan fastsette riktig skatt. Med mulighet for å søke om utsatt frist får de næringsdrivende bedre tid til å hente inn og rapportere de nødvendige opplysningene, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

For å utsette leveringsfristen må du levere søknad om utsettelse. Dette innvilges automatisk. Fristen for å søke om utsettelse er 31. mai.

I 2019 fikk 51 000 enkeltpersonsforetak og 104 000 selskaper utsatt leveringsfrist. I 2020 ble fristen automatisk utsatt for alle.

Du kan bli ilagt tvangsmulkt om du ikke leverer i tide

Næringsdrivende som ikke søker om utsatt frist, og som ikke leverer skattemeldingen innen 31. mai, vil bli ilagt tvangsmulkt.  Du vil også få tvangsmulkt hvis du får utsatt frist og ikke leverer skattemeldingen for næringsdrivende innen 20. august. Mulkten utgjør 599,50 kroner per dag, opp til totalt 11 990 kroner.

I fjor var det ingen tvangsmulkt for sen eller manglende levering av skattemeldingen, mens i 2019 mottok over 50.000 enkeltpersonsforetak og selskaper varsel om tvangsmulkt fordi de ikke leverte skattemeldingen innen fristen. Mange av de som fikk varsel leverte skattemeldingen før tvangsmulkt begynte å løpe, men 24.000 måtte betale tvangsmulkt.

Er jeg næringsdrivende?

Hvis du har mottatt skattemelding for næringsdrivende må du å levere denne innen fristen. Det gjelder selv om du ikke har endringer, ikke har hatt noen aktivitet i året som gikk eller om du har lagt ned virksomheten din. Levering må skje elektronisk.

Kilde: Skatteetaten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078