23948sdkhjf

Nok et norsk internasjonalt selskap med rekord: Jotun

Jotun omsatte for 7,4 milliarder millioner kroner og driftsresultatet ble på 1.469 millioner i årets første fire måneder. Både salget og resultatet er rekordsterkt for første tertial.

NÆRINGSLIV OG RESULTATER: Malings-giganten med det hjemmekjære navnet forteller om et meget trivelig første tertial 2021.

 Spesielt skal det "dekorative segmentet" være en sterk bidragsyter til de gode tallene, og da spesielt i Midtøsten og Sørøst-Asia. Men samtlige forretningssegmenter rapporterer om salgsvekst i perioden.

Industrimaling blomstrer i Kina

Salget av industrimalinger viser god utvikling, der Kina skiller seg spesielt positivt ut. Videre viser salget av pulverlakker god vekst i alle regioner. Mens salget av skipsmalinger også har økt sammenliknet med i fjor, preges salgsutviklingen av lavere nybyggsaktivitet i Korea.

Gjennom pandemien har Jotun fokusert både på ansattes sikkerhet og å holde fabrikkene i drift. Periodevis nedstengte utsalgssteder har hatt påvirkning på salget i flere land, men sterk salgsvekst i første tertial vitner om forbedrede vilkår. Tilgang på enkelte råvarer har også vært en utfordring. 

Venter prisøkninger

«Råvareprisene øker kraftig og vi kommer ikke utenom prisøkninger i tiden fremover. Begrenset tilgang på råvarer vil påvirke oss, og vi må være forberedt på lavere marginer, derfor blir vekst og god kostnadskontroll viktig fremover», skriver konsernsjef Morten Fon i dagens pressemelding. 

Finansielle nøkkeltall (millioner kroner)

T1 2021

T1 2020

Endring

Driftsinntekter

7 441

6 804

9 %

Driftsresultat

1 469

1 065

38 %

Resultat før skatt

1 407

892

58 %

Kilde: Jotun pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187