23948sdkhjf

Mestergruppen kjøper Malorama – får samlet omsetning på nær 17 milliarder

Mestergruppen – Skandinavias største byggevarekonsern som blant annet står bak Byggtorget, Byggeriet og XL-BYGG – kjøper Norges største aktør innen maling og produkter til overflatebehandling.

Mestergruppen oppgir å være Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling me den samlet omsetning i fjor på 14,7 milliarder kroner. Virksomheten omfatter byggevarekjedene Byggtorget, Byggeriet, og XL-BYGG med til sammen rundt 220 byggevareutsalg i hele Norge. Ferd AS er største eier med 73 prosent, mens resten utgjøres av medlemsbedrifter i kjedekonseptene

Malorama er landets ledende salgs- og distribusjonsselskap for produkter til overflatebehandling, med en omsetning på 2,3 milliarder kroner. Kjernevirksomheten omfatter både detalj- og engroshandel, med proffkjedene Mal Proff og Mur Tak Proff, logistikkvirksomheten Farveringen, og faghandelskjedene Fargerike og Kulør.

Les også: Ekspansiv vekststrategi i Malorama: Perfeksjon i mange kanaler

Skal styrke selskapet i den neste utviklingsfasen

Konsernsjef Nils Sund uttaler at Malorama har hatt en suksessfull utvikling siden etableringen i 2010 og som ble forsterket da Icon Capital og Loe Equity kom inn på eiersiden i 2018.

– Det var styret og aksjonærenes vurdering at tiden nå var inne for å få inn en ledende industriell aktør som kan bidra til å styrke selskapet i den neste utviklingsfasen, og valget falt på Mestergruppen. Mestergruppen kjenner bransjen godt og vil være en eier som kan videreutvikle våre forretningsområder til det beste for kunder, ansatte, samarbeidspartnere og bransjen, uttaler sier Nils Sund i pressemeldingen.

Mikkel Sandvik, konsernsjef i Mestergruppen, fremhever at det viktigste målet med oppkjøpet er å styrke deres evne til å forenkle og forbedre hverdagen for sine kunder.

– De kan se frem mot flere distribusjonspunkter, tilgang til et bredere sortiment og en bedre logistikk med de nye kjedene i familien. Virksomhetene utfyller hverandre, og vi forventer å bli mer effektive i sum enn vi er hver for oss, sier Sandvik.

Han legger til at det først og fremst er gjennom økte volumer at de vil kunne hente ut gevinster og at det ikke er planlagt noen nedbemanning.

– Tvert imot tror vi at de økte volumene som vil komme gjennom denne sammenslutningen vil gi grunnlag for flere ansatte i Malorama, som vil bestå som et selvstendig virksomhetsområde innenfor Mestergruppens eierskap, avslutter Sandvik.

Gjennomføringen av oppkjøpet er betinget av godkjenning fra myndighetene, og forventes sluttført i løpet av sommeren.

Kilde: Malorama, Mestergruppen, tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094