23948sdkhjf

Peab bygger ny skole i Kautokeino

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Kautokeino kommune om oppføring av en ny barne- og ungdomsskole med idrettshall og svømmehall. Kontrakten har en verdi på ca. 207 millioner kroner ekskl. mva.

Mot slutten av fjoråret ble konseptkonkurransen for Kautokeino skole avgjort. Bak vinnerprosjektet «Naturen lærer oss / Luondu oahpaha» stod Peab Bjørn Bygg, arkitekt Ola Roald Arkitektur og landskapsarkitekt Lo:Le Landskap.

I desember signerte entreprenørbedriften kontrakt på forprosjekt fase 1, med opsjon på byggefasen. Siden januar har de jobbet sammen med arkitekt, landskapsarkitekt og byggherre for å finne optimale løsninger i prosjektet. Ansatte og elever har også blitt involvert i arbeidet. Nå er det klart for byggestart, opplyser Peab i en pressemelding.

Les også: Bygger Vesterålens største hotell rett ved Hurtigrutemuseet

Oppføres i sentrum av Kautokeino

Nye Kautokeino skole skal oppføres på samme tomt som eksisterende barne- og ungdomsskole, i sentrum av Kautokeino. Det nye skoleanlegget har et bruttoareal på 6.000 kvm og hevdes å være svært arealeffektivt og utformet etter nasjonale krav for universell utforming. Skolen skal romme elever fra første til tiende trinn.

Rivearbeidene starter nå i mai og skolen skal ferdigstilles høsten 2022. Bygget utføres med utstrakt bruk av massivtre.

– Våre egne håndverkere vil stå for betongarbeider, montasje av massivtre og tømmerarbeider. Utover det benytter vi lokale underentreprenører og leverandører, så langt det er mulig, sier prosjektleder Anne Cathrine Arnesen i Peab. Bjørn Bygg. Foto: Ørjan Marakatt

Samisk kultur et viktig element i arkitekturen

I utformingen av bygget er det vektlagt å skape gode praktiske rom, gode romsekvenser og gode steder å være. Bygningen er delvis skjøvet inn i terrenget for å aktivisere bruk av terrenget og utomhusaktiviteter i skolehverdagen.

Et hovedtrekk i prosjektet er å fremme det særegne ved den samiske kulturens aktiviteter og pedagogikk; et sirkelformet uterom som binder sammen skolens soner både innvendig og utvendig. Uterommet er tilknyttet skolens hjerte og blant annet rommene for håndverksfag.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093