23948sdkhjf

Olav Thon Eiendomsselskap: Resultat på over én milliard i første kvartal

Resultatet til Olav Thon Eiendomsselskap før skattekostnad i første kvartal ble 1.087 millioner kroner, mens tilsvarende periode i fjor viste et underskudd på 2.742 millioner kroner.

Endringer av markedsverdien på eiendomsporteføljen, fastrenteavtalene og valutaposter påvirket resultatet betydelig både i Q1 2021 og 2020.

 

Resultatet før verdiendringer, skatter og valutaeffekter i første kvartal var 500 millioner, en økning fra 417 millioner kroner i samme kvartal i fjor, opplyser Olav Thon Eiendomsselskap i en pressemelding.

– Som følge av strenge smitteverntiltak i deler av Norge var mange butikker i konsernets kjøpesentre stengt for fysisk handel i store deler av kvartalet. På tross av dette oppnådde Olav Thon Eiendomsselskap et sterkt operativt resultat, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Les også: 2020: Resultatnedgang på to milliarder

– Den finansielle posisjon til konsernet er solid, og det forventes gradvis normalisering av virksomheten utover i 2021. Alt i alt er konsernet godt posisjonert for fortsatt lønnsom vekst i tiden fremover fastslår konserndirektør for finans, Arne B. Sperre. Foto: Olav Thon Eiendomsselskap

Verdien på næringseiendom opp – kjøpesenter ned

Konsernets eiendomssegmenter består hovedsakelig av kjøpesentereiendom i Norge og Sverige, næringseiendom og utleieboliger. Verdien av konsernets næringseiendom økte med 141 millioner kroner mens verdien på kjøpesentereiendom ble nedjustert med 80 millioner kroner.

Les også: Olav Thon Eiendomsselskap kjøper AMFI Larvik

Kjøpesentrene omsatte for 11.000 millioner i første kvartal

Olav Thon Eiendomsselskap er Norges ledende kjøpesenteraktør med totalt 61 kjøpesentre i Norge og Sverige. I tillegg forvaltes 15 kjøpesentre for eksterne eiere.

I porteføljen inngår Norges største kjøpesenter målt etter omsetning, Lagunen Storsenter, samt 6 av Norges 8 største kjøpesentre.

Omsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var 11.000 millioner kroner i 1. kvartal, en oppgang på 6 prosent sammenlignet med 1. kvartal i 2020.

– Den samlede omsetningen ble høyere enn fjoråret - til tross for store geografiske variasjoner som følge av regionale og lokale tiltak, sier Sperre. Han forteller at Covid-19-pandemien har medført store variasjoner mellom de forskjellige bransjene på kjøpesentrene. Dagligvare, vinmonopol, sportsbutikker samt butikker innen hus og hjem hadde generelt høy omsetningsvekst, mens andre bransjer som klær og sko og servering hadde en svakere utvikling.

Les også: Bygger Felleskjøpets nye sentrallager

Oppfører to logistikkbygg på Gardermoen

Konsernets netto investeringer i første kvartal var 246 millioner kroner. Konsernets største pågående prosjekter er oppføring av to logistikkbygg ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. De er på til sammen 46.000 kvadratmeter og vil stå ferdig i løpet av første halvår 2022.

I tillegg har konsernet to eiendommer med totalt 68 utleieboliger under oppføring sentralt i Oslo.

Kilde: Olav Thon Eiendomsselskap

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095