23948sdkhjf

Kraftig resultatsvikt i GK Gruppen – I tråd med forventningene

I første kvartal falt driftsinntektene i GK gruppen med 13,7 prosent, resultat før avskrivninger med 57 prosent og resultat før skatt med hele 78 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

«Reduserte kostnader og god drift sikrer et første kvartal i tråd med forventningene», melder GK.

 

GK Gruppen hadde etter årets tre første måneder driftsinntekter på 1.422 millioner kroner, sammenliknet med 1.648 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat før avskriving (EBITDA) utgjorde 20 millioner kroner, mot 47 millioner kroner i første kvartal 2020, mens resultat før skatt ble 6 millioner kroner mot 27 millioner kroner i samme periode i fjor.

Resultatet er positivt, til tross for at topplinjen påvirkes av koronarestriksjoner og et noe avventende marked, men reduserte kostnader og god drift sikrer lønnsomhet, skriver GK i en pressemelding.

Les også: GK setter rekord i Sogn og Fjordane

Godt første kvartal i Norge

GK er en Skandinavias ledende tekniske entreprenører og servicepartnere med over 3.000 ansatte og en samlet omsetning i fjor på 6,4 milliarder kroner hvorav den norske virksomheten stod for drøye 4,1 milliarder.

Konsernet påvirkes ulikt av pandemisituasjonen i Norge, Sverige og Danmark, men både service- og entreprisevirksomheten merker mer usikre markedsforhold og lavere omsetning. Driftskostnadene er redusert sammenliknet med i fjor, men kompenserer ikke for hele nedgangen i omsetning og EBITDA.

GK i Norge leverer et godt første kvartal og spesielt rørvirksomheten leverer solide tall. ​GK i Danmark leverer i tråd med forventningene, og har fått en god start på året. GK i ​Sverige leverer samlet et negativt resultat første kvartal, og tiltak er iverksatt for å styrke lønnsomheten både i rør- og ventilasjonsvirksomheten. ​

Ordrereserven i konsernet er stabil og var per første kvartal på 2,96 milliarder kroner, en økning på 100 millioner kroner, sammenliknet med samme tidspunkt i fjor.

Kilde: GK gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078