23948sdkhjf

Økende etterspørsel etter bærekraft-sertifisering

I tillegg til å være sertifisert i henhold til BREEAM Very Good er det nye bygget til KLP Eiendom det første i Trondheim som er sertifisert etter HENTs egen bærekraftsertifisering, HENT Future.

HENT opplyser at flere og flere prosjekter nå etterspør bærekraftsertifiseringer. Fra 2019 til 2020 doblet selskapet omsetningen i BREEAM-sertifiserte prosjekter. Andelen i high-end bærekraftige prosjekt økte fra 25,2 prosent i januar 2020 til 54,9 prosent i mars i år.

– Vi opplever en veldig positiv trend og ser at arbeidet vi gjør er viktig for at vi som bransje bidrar til å nå FNs bærekraftsmål, sier Lars Lægran, seksjonsleder for bærekraft i HENT.

Lavt klima- og miljøfotavtrykk

Det 19.500 kvm store og nye kontorbygget til KLP Eiendom i Ranheimsveien 9 er det første i Trondheim som er sertifisert etter HENTs egen bærekraftsertifisering, HENT Future.

Prosjektet hadde svært lave avfallsmengder (16 kg/kvm) og høy sorteringsgrad for avfall under bygging (96 prosent). Beregnet energiforbruk er 6,5 bedre enn energimerke A. Bygget har også et solcelleanlegg som er dimensjonert for en produksjon på 165.000 kWh og består av 596 solcellepaneler, hver på 360 Wp, opplyser HENT.

KLP Eiendom er fornøyd med at bygget har så lavt klima- og miljøfotavtrykk.

– Vi har en ambisjon om å være ledende på bærekraft, og et bygg som Ranheimsveien 9 støtter opp om vår ambisjon, forteller Ruth Hege Falch Havdal, adm. direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Det nye kontorbygget er også sertifisert i henhold til BREEAM Very Good. Dette har gitt prosjektet ytterligere bærekraftstiltak som redusert vannforbruk, energieffektive heiser og energieffektiv utebelysning, opplyser HENT.

Kilde: HENT

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109