23948sdkhjf

AF Gruppen forbedret resultatet med 24 prosent

AF Gruppen hadde i første kvartal en svak nedgang i omsetningen, men driftsresultatet på 264 millioner kroner tilsvarer en resultatforbedring på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen for første kvartal endte på MNOK 6.209 (6.607 i samme periode i fjor) og resultat før skatt ble MNOK 245 (206). Dette ga en resultatmargin på 4,0 prosent (3,1 prosent). Høy ordreinngang ga en ordrereserve på MNOK 33.818 (32.492) ved utgangen av kvartalet, opplyser AF Gruppen, som opplyser å ha en meget solid finansiell posisjon.

– God drift og solid prosjektvirksomhet gjør at vi oppnår akseptable resultater ved inngangen til 2021. Gjennom kvartalet har vi opplevd høy etterspørsel og god tilførsel av nye, spennende prosjekter. En sterk ordrereserve gir oss høy forutsigbarhet. Samtidig er det en viss variasjon blant enhetene og vi skal fortsatt jobbe for at samtlige enheter leverer på det nivået som forventes, uttaler Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Høy aktivitet i anlegg

Konsernet melder at aktivitetsnivået i Anlegg økte betraktelig sammenlignet med samme kvartal i 2020, og virksomhetsområdet leverte et godt resultat i kvartalet. Fra 2021 er Eiqon og Consolvo blitt en del av virksomhetsområdet Anlegg, noe som reflekteres i sammenligningstallene.

Svakere i bygg

Innen Bygg er omsetningen noe redusert sammenlignet med samme periode i fjor, og lønnsomheten er noe svakere enn forventet i kvartalet. Covid-19 har skapt utfordringer i flere prosjekter, spesielt på grunn av karantene- og innreisebestemmelser. I kvartalet ble det børsmeldt 11 nye avtaler, og ordrereserven i økte i perioden, og var per 31. mars på MNOK 12.041 (9.798).

Kilde: AF Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125