23948sdkhjf

Bygg Reis Deg: - Det er utfordrende uten tydelige rammebetingelser

Bygg Reis Deg og Norges Varemesse krever at regjeringen sidestiller messer med handel i gjenåpningen av Norge.

Bygg Reis Deg skal arrangeres på Norges Varemesse, 20-23 oktober. For å forberede- og gjennomføre et så stort arrangement kreves det forutsigbarhet og gode rammebetingelser. For å få til dette er det nå etablert en bransjegruppe bestående av: Norges Varemesse, Oslo Spektrum, Grieghallen i Bergen, Trondheim Spektrum, Stavanger Forum, Compass Fairs, Boligmessen, Bygg Reis Deg og Stiftelsen Nor-Fishing.

- Det sier seg selv at det er utfordrende å planlegge- og utvikle årets arrangement når vi ikke har tydelige rammebetingelser å forholde oss til sier administrerende direktør, Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg AS.

Fikk ingen konkrete svar

I forrige uke kunne vi registrere at kjøpesentrene fikk åpne i Oslo og østlandsområdet.

- Vi i arbeidsgruppen hadde et møte med helsemyndighetene, men fikk ingen konkrete svar på hva vi som messearrangør skal forholde oss til utover høsten, sier Gunn Helen Hagen, administrerende direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.

- Smittevernet på messene er minst like godt som på kjøpesentrene. På Norges Varemesse i Lillestrøm har vi 40.000 kvm å ta av, så avstand blir ikke noe problem. I tillegg blir smittesporingen enklere fordi alle besøkende har registrert seg på forhånd, sier Hagen.

Hun mener regjeringen gjorde et arbeidsuhell når den valgte å behandle messene på linje med konserter, teater og lignende innendørsarrangementer.

- Regjeringen og helsemyndighetene må sammenligne messene med handelsnæringen. Det gjør de i Danmark, hvor messene nå gjenåpnes, sier Hagen.

Bygg Reis Deg arrangerte sin siste messe i oktober 2019 med over 530 utstillere og 43.500 besøkende. Av disse var det 150 utstillere fra utlandet.

Gjenåpningsplan

- Det sier seg selv at det er utfordrende å planlegge- og utvikle årets arrangement når vi ikke har tydelige rammebetingelser å forholde oss til sier administrerende direktør, Gunnar Glavin Nybø i Bygg Reis Deg AS.

- Derfor har vi forsøkt å få kontroll over situasjonen med utgangspunkt i det vi vet med sikkerhet. Sammen med de øvrige aktørene i arbeidsgruppen har vi laget en gjenåpningsplan for konserter, konferanser og messer på bakgrunn av FHI sitt vaksinasjonsscenario. Nå venter vi på myndighetenes tilbakemelding og håper at Nærings- og fiskeridepartementet kan bidra til at messer sidestilles med øvrig handel og at regjeringen tydeliggjør smittevernstiltakene i trinn 3 og 4 i sin gjenåpningsplan, slik at øvrige innendørsarrangement får samme forutsigbarhet som utendørsarrangementer har fått avslutter Nybø.

Verdiskapning på 300 millioner kroner

Bare for Bygg Reis Deg messen anslår vi verdiskapningen til å være rundt 300 millioner. Dette handler blant annet om transport, servering, overnattinger og en rekke tjenester knyttet til leveranser til messene.

- Vi er positive til å kunne bidra til å få fart på Norge gjennom våre arrangementer, Bygg Reis Deg og Det Norske Byggemøtet 2021. Vi har via støtte fra Innovasjon Norge sørget for å omstille oss til et hybrid arrangement for å nå ut til enda flere utstillere og besøkende, men det er ingen tvil om at det er det fysiske messearrangementet som er mest etterspurt og det er det folk savner aller mest, avslutter Nybø.

Kilde: Bygg Reis Deg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078