23948sdkhjf

Lokal entreprenør bygger døgnhvileplasser på Rudshøgda

Lokalfirmaet Hatterud Maskin har inngått kontrakt med Nye Veier til en samlet verdi på nesten 20 millioner kroner fordelt over 12 år.

Nye Veier har inngått avtale med det lokale firmaet Hatterud Maskin AS om etablering av ny døgnhvileplass ved nye E6 på Rudshøgda i Ringsaker.

Anlegget skal stå klart innen utgangen av 2022, står det i pressemeldingen fra Nye Veier.

Kontrakten som er inngått mellom Nye Veier og Hatterud har en samlet verdi på nesten 20 millioner kroner fordelt over 12 år. Den omfatter nemlig både bygging og drift av døgnhvileplassen.

- Det er positivt for alle parter at vi nå har blitt enige med en lokal aktør med god kjennskap til Rudshøgda og Ringsaker. Hatterud skal stå for byggingen av hele anlegget og de får også ansvaret for å drifte plassen i 12 år, noe som i seg selv betyr lokal verdiskaping og arbeidsplasser i mange år fremover, sier Jarle Kristian Tangen, prosjektsjef i Nye Veier.

Beregnet på modulvogntog

Døgnhvileplassen gir plass til minst 20 vogntog og halvparten av parkeringsplassene skal være store nok til å ivareta de lange modulvogntogene. Oppstillingsplassene skal ha tilgang til strøm for fryse- og kjølebiler og det skal etableres et moderne dusj- og toalettanlegg for sjåførene.

Planarbeidet for den nye døgnhvileplassen starter nå og det forventes at hele anlegget står klart til bruk i løpet av neste sommer.

- Vi har gledet oss til etableringen av døgnhvileplassen helt siden det ble besluttet bygging av ny E6, og vi har jobbet aktivt sammen med både kommunen og Nye Veier for å få til en løsning. At døgnhvileplassen nå blir etablert på Rudshøgda, der det allerede er mye næringsaktivitet, er svært positivt og yrkessjåførene ser virkelig frem til å ta den i bruk når den står klar neste år, sier Guttorm Tysnes, regionleder i NLF Innlandet.

Kilde: Pressemelding fra Nye Veier

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095