23948sdkhjf

Skanska med dårlig tid: Skal rehabilitere 16.000 kvm på 14 måneder

Skanska har fått jobben med å rehabilitere et kontorbygg fra 1998 på 16.000 kvadratmeter fordelt over ni etasjer. Kontrakten har en verdi på 239 millioner kroner og gjennomføres som en totalentreprise i løpet av 14 måneder.

Næringsvirksomheten i første etasje i Karenslyst allé 12-14 på Skøyen i Oslo skal være i drift under hele byggeperioden, mens de øvrige etasjene skal gjennomgå en fullstendig innvendig rehabilitering i løpet av fjorten måneder. Bygget er eid av Aberdeen Eiendomsfond Norge I og er hovedkontor for NorgesGruppen som leietaker. Sistnevnte flytter ut i begynnelsen av juni, og når de kommer tilbake i august 2022 får de et fullstendig fornyet hovedkontor med ny teknisk infrastruktur og høy, moderne standard, opplyser Skanska i en pressemelding.

Har kort tid på seg 

– Den største utfordringen i dette prosjektet er den korte byggetiden. På fjorten måneder skal vi flytte ut fasaden for å åpne opp inngangspartiet, installere utvendig solskjerming og gjennomføre en full innvendig rehabilitering, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Bygg Oslo Næring i Skanska.

Han forteller at de har satt sammen et team som vil håndtere den korte byggetiden, trang byggeplass og mange parallelle produksjonsløp i et eksisterende bygg på en sikker og effektiv måte.

Skanska skal også etablere et såkalt blågrått tak, som vil bidra til overvannshåndtering og bedre luftkvalitet. Prosjektet har BREEAM-ambisjoner og det er en opsjon om at bygget kan sertifiseres til in-use Excellent.

Vi har hatt et svært godt samarbeid med Skanska både gjennom forprosjekt og i samhandlingsfasen før kontraktsinngåelse av totalentreprisen. Å ha Skanska med på laget som en stor og seriøs aktør, er betryggende for gjennomføringen av denne omfattende rehabiliteringen av eiendommen, sier Jørgen Aaby som har vært ansvarlig for leieavtalen inngått med NorgesGruppen.

Godt grep om rehabiliteringsmarkedet

Skanska har en solid portefølje med pågående rehabiliteringsprosjekter i Oslo, hvor Høyblokken i Regjeringskvartalet og Universitetsgaten 2 er de to største. Selskapet opplyser at rehabilitering av eksisterende bygningsmasse er svært effektivt med hensyn til klimaregnskapet, og fremover må det rehabiliteres mer fremfor å rive og bygge nytt.

– Skanska skal være helt i front når det handler om rehabilitering, ombygg og tilbygg. I fjor etablerte vi en egen avdeling som har dette som spesialfelt og vi er allerede i gang med flere komplekse rehabiliteringsprosjekter i Oslo. Rehabilitering puster nytt liv i gamle bygg og gir moderne lokaler tilpasset dagens klimakrav, med lavere klimafotavtrykk enn å bygge nytt. Dette er og blir et viktig marked for oss fremover, sier Nyborg Olsen.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094