23948sdkhjf

Nå kan bedrifter søke om kompensasjon for karantenekostnader

Karantenekompensasjonsordningen som skal kompensere bedriftene for kostnader de har hatt for utenlandske arbeidstakere i karantene åpner for søknader 10. mai.

Ordningen gir støtte til kostnader knyttet til gjennomføring av innreisekarantene. Det skal ytes en sats på 1.000 kroner per arbeids- eller oppdragstaker per døgn i innreisekarantene, begrenset oppad av foretakets merkostnader.

 

Kostnader som dekkes kan være matservering i karanteneperioden, leie av hotellrom, testing og andre smitteverntiltak etter covid-19-forskriften m.m. Det kan søkes om støtte for kostnader i tre tilskuddsperioder, hver på to måneder, fra 1. november 2020 til 30. april 2021, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Åpner for søknader 10. mai

Ordningen åpner for søknader 10. mai, og det vil da være mulig å søke for samtlige tilskuddsperioder. Det er Brønnøysundregistrene som forvalter ordningen.

– Vi har nytt godt av erfaringene fra forrige kompensasjonsordning, og det gode samarbeidet med Digitaliseringsdirektoratet, Arbeidstilsynet og revisor- og regnskapsbransjen. Nå er vi klare til å bistå næringslivet også med denne ordningen, og det ser vi fram til, sier direktør i Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

Karantenekompensasjonsordningen er basert på automatisert saksbehandling, og de fleste vil derfor få svar etter kort tid. Søknaden må godkjennes av revisor eller autorisert regnskapsfører i forkant. Frist for søknader er 30. september.

Mer informasjon om ordningen og hvordan man søker er tilgjengelig hos Brønnøysundregistrene.

Kilde: Nærings- og fiskeridepartementet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094