23948sdkhjf

Svakere start på året for Peab – driftsresultatet ned hele 135 %

Peabs nettoomsetning i første kvartal var på samme nivå som samme periode i fjor, men driftsmarginen ble mer enn halvert.

Nettoomsetningen i perioden endte på 11.216 MSEK, en svak nedgang på 3,6 prosent sammenlignet med same periode i fjor (11.638 MSEK).

Driftsresultatet endte på minus 73 MSEK og er en nedgang på hele 135 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor (211 MSEK) og driftsmarginen sank fra pluss 1,8 til minus 0,7 prosent.

Ved utgangen av første kvartal hadde konsernet en ordreinngang på 14.446 MSEK og ordrereserver på 47.286 MSEK som er henholdsvis 14,6 og 7,1 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Forklarer nedgangen med sesong og vær

− Første kvartal omfatter lavere aktivitet grunnet sesong og vær. Etter vårt oppkjøp av virksomheter innen asfalt, pukk og grus har dette sesongmønsteret blitt enda tydeligere, forklarer konsernsjef Jesper Göransson i Peabs delårsrapport.

– Samtidig har Peabs totale virksomhet blitt mer diversifisert både når det gjelder land, produkter og kunder. I første kvartal har vi forbedret marginene i entreprenørvirksomhetene og boligutvikling. Vi har en god ordreinngang og en sterk finansiell posisjon, uttaler Göransson.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156