23948sdkhjf

Veidekke: Skal kutte ut fossile brensler og karbonintensive materialer

Etter å ha presentert de økonomiske resultatene for første kvartal opplyser Veidekke å ha løftet sin klimaambisjon og sikter på å bli klimanøytrale innen 2045.

Etter salget av eiendomsvirksomheten i 2020 er Veidekke en rendyrket entreprenør som i første kvartal omsatte for 8,3 milliarder og fikk et resultat før skatt på 28 millioner kroner.

Omsetningen var på nivå med første kvartal i fjor, mens resultatet økte fra  -116 millioner i samme periode i fjor. I årets resultat inngikk gevinst fra virksomhetssalg på 39 millioner, mens resultatet i første kvartal i fjor omfattet urealisert tap samt ekstraordinære kostnader som til sammen utgjorde 85 millioner. 

Veidekke fikk nye ordrer til en verdi av 9,8 milliarder i kvartalet og hadde ved utgangen av mars ordrereserver til en verdi av 37,9 milliarder kroner, skriver selskapet i pressemeldingen.

Og nå klinker de altså til med mål om klimanøytralitet innen 2045.

Og hva det betyr?

Vel selvsagt legger de ikke frem en detaljert liste over hva de skal bruke av utstyr eller drivstoff annet enn følgende forklaring:

"Ambisjonen innebærer å kutte klimagassutslipp både fra egen virksomhet og verdikjede til netto null før 2045, i tråd med utslippsbanen som begrenser global oppvarming til 1,5 grader."

Videre forklarer de:

"For å nå klimanøytralitet må Veidekke begrense og etter hvert slutte å bruke fossile brensler og karbonintensive materialer i bygg- og anleggsvirksomheten. Dette dreier seg om å redusere utslipp som følger av kjøp og bruk av varer som betong og betongelementer, stål og bitumen og tjenester som transport av masse og grunnarbeider."

Kilde: Pressemeldinger fra Veidekke

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079