23948sdkhjf

Skanska skal samspille på spektakulært prosjekt

I sin utvelgelse av entreprenør har Stiftelsen Norges Varemesse og Aspelin Ramm innstilt Skanska for samspillsfasen på nye Spektrumkvarteret i Oslo som blant annet omfatter et nytt bygg på 108 meter.

Oslo Spektrum er en av Norges mest populære konsertarena, lokalisert sentralt i Oslo sentrum, på hjørnet mellom Plaza og Oslo City.

Visjonen til prosjektet er å skape «fremtidens møteplass i hjertet av Oslo» gjennom å utvide Oslo Spektrum for å kunne tilby flere og større kultur- og konferanseopplevelser. Det inkluderer blant annet rivning av eksisterende kontorbygg, bygging av nye kultur- og kongressfasiliteter med plass til 3000 besøkende, et kontorbygg som vil huse over 1000 arbeidsplasser, samt et nytt byrom som åpner seg mot Sonja Henies plass og Vaterlandsparken. Bygget er planlagt med en høyde på 108 meter, hvilket er like høyt som dagens Oslo Plaza, opplyser Skanska.

Komplekst og utfordrende

Prosjektet er komplekst og utfordrende med tanke på sikkerhet, rigg og logistikk, avanserte tekniske løsninger og et Plaza og Oslo Spektrum som vil være i full drift gjennom hele byggeperioden. I tillegg krever prosjektet ledende fagkompetanse på miljø og bærekraft, ettersom Spektrumkvarteret skal være «et fyrtårn innen klima- og miljøvennlige løsninger».

– Spektrumkvarteret skal bli et bygg og møtested med de beste standardene innen bærekraft og energi. Det gir både attraktive kontorlokaler og gode uteområde. Skanska har vist at de har erfaringen og kompetansen, så nå vi er veldig glade for å ha de med på prosjektet, sier Gunn Helen Hagen, adm. direktør i Stiftelsen Norges Varemesse.

Aspelin Ramm har inngått et partnersamarbeid med Stiftelsen Norges Varemesse og sammen vil de være byggherre for Spektrumkvarteret, hvor Aspelin Ramm vil få ansvaret for utviklingen av kontordelen som hovedsakelig ligger i høyhuset.

Profesjonell anskaffelsesprosess

Også administrerende direktør i Aspelin Ramm, Gunnar Bøyum, er glad for å ha fått med seg Skanska på laget og ser frem til å gå inn i en samspillfase med dem.

– Skanska har bred erfaring med utvikling av ambisiøse prosjekter både med hensyn til arkitektur og bærekraft. Dette passer oss godt og er viktige premisser for at vi skal lykkes med å skape et unik prosjekt i Oslo sentrum, sier Bøyum.

Konsernsjef Ståle Rød i Skanska berømmer byggherren for en profesjonell anskaffelsesprosess preget av åpenhet. Rød viser også til prosjektets tydelige fokus på klima- og miljø, som han oppfatter har vært gjennomgående og tungt forankret gjennom hele anskaffelsesprosessen.

– Spektrumkvarteret er et spektakulært prosjekt som passer oss godt, hvor vi får anvendt bredden av vår kompetanse fra en tidlig fase for å optimalisere løsninger sammen med byggherre og rådgivere. Vi ser frem til å komme i gang med samspillsfasen, hvor vi vil anvende våre fremste fagekspertise på klima- og miljø for å skape det Stiftelsen Norges Varemesse har beskrevet skal være et spesielt bærekraftig og miljømessig godt bygg, sier Rød.

Selve kontraktsignering for samspillsfasen forventes å bli gjennomført medio mai. Skanska skal etter planen starte samspill med byggherre i løpet av høsten og utvikle prosjektet videre i forprosjekt før hensikten er å gå videre til fase 2 – prosjektgjennomføring.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.115