23948sdkhjf

buildingSMART: Legger til rette for digital armering

Gjennom økt standardisering og automatisering vil man redusere behov for manuelle og tidkrevende operasjoner som tolkninger og konverteringer og samtidig minimere feilkilder.

Med mål om å legge til rette for digital armering for hele næringen, har buildingSMART Norges armeringsgruppe jobbet fram en rapport som skal sikre en mer konkurransedyktig bransje og få til en digitalisert armeringsprosess.

 

 – Vi i armeringsgruppen mener at BAE-næringen trenger en ny tilrettelagt arbeidsflyt. I en slik prossess legger dataflyt og datahåndtering til rette for at alle aktørene kan kommunisere på tvers. Og standardisering sikrer at produksjonen kan automatiseres i større grad og føre til digital bestilling, spesifisering og informasjon i prosjekter. På denne måten kan alle gi og motta den informasjonen de har behov for når behovet oppstår, sier Marcus Rodriguez fra BuildingPoint som leder armeringsgruppen i buildingSMART Norges fagnettverk.

Gjennom økt standardisering og automatisering vil man redusere behov for manuelle og tidkrevende operasjoner som tolkninger og konverteringer og samtidig minimere feilkilder.

Vil skape enklere flyt

Foruten Rodriguez har armeringsgruppen bred deltagelse fra andre softwareutviklere, rådgivende ingeniører og armeringsprodusenter. Medlemmene i arbeidsgruppen er spesialister innenfor digital armering, og engasjerer seg med mål om å skape en enklere flyt av omforent data i armeringsprossen for hele næringen. De jobber med åpne internasjonale standarder som grunnlag. Resultatet av gruppens arbeid så langt er en rapport som nå er ute på høring av buildingSMART Norges medlemmer.

Håper næringen vil engasjere seg

– buildingSMART Norges armeringsgruppe jobber for å legge til rette for digital armering. Vi har tatt i bruk metodologien buildingSMART Norge Prosess for å kartlegge dagens situasjon og beskrive fremtidens ambisjoner. Nå håper vi at næringen vil engasjere seg i det vi har kommet fram til i rapporten og sammen bli enige om veien framover, sier Magne Ganz fra Multiconsult som har vært sentral i arbeidet.

Kun enveis dataflyt i dag

En av hovedutfordring i dagens situasjon er at i armeringsprosessen er dataflyten kun enveis. Det er få eller ingen tilbakemeldinger eller dialog om hva som er satt i bestilling, når det er levert eller montert. Manglende kommunikasjon kan være til hinder for gunstig prosjektering og oppfølgning, og bransjen bør bli bedre på kommunikasjon ved å innføre ny teknologi og sikre dataflyt.

Inviterer til armeringswebinar den 12. mai

Armeringsgruppen i buildingSMART Norges fagnettverk inviterer næringen til armeringswebinar onsdag 12. mai for å legge fram sin nye rapport. Arbeidsgruppen har kartlagt behovene for å få til digital armering og vil i webinaret presentere sitt forslag til løsning for framtiden og inviterer alle interesserte til en høringsrunde etter.

Kilde: buildingSMART Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078