23948sdkhjf

God start på året for Multiconsult

Til tross for en svak nedgang sammenlignet med første kvartal i fjor er konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult godt fornøyd med resultatet for samme periode i år.

Multiconsult leverer et EBIT-resultat på 98,5 millioner kroner i første kvartal 2021. Dette tilsvarer en EBIT-margin på 10,1 prosent. Netto omsetning for kvartalet er 979 millioner kroner. De tilsvarende tallene for samme periode i fjor var et EBIT-resultat på 117,5 millioner kroner, en EBIT-margin på 11,8 prosent og en netto omsetning på 993,6 millioner kroner.

Stabilisert lønnsomhetsnivå

Ifølge Multiconsult viser kvartalstallene viser at selskapets lønnsomhetsnivå er stabilisert på et bærekraftig nivå. Det er høyt aktivitetsnivå i hele den norske virksomheten.

Sammenlignet med første kvartal 2020 har kalendereffekten på fire mindre arbeidsdager en negativ innvirkning på netto driftsinntekter og EBIT på om lag 56,4 millioner kroner.

Resultatet i kvartalet påvirkes positivt av høyere faktureringsgrad, solid prosjektgjennomføring og reduserte driftskostnader. Forbedringsprogrammet nextLEVEL er vellykket gjennomført med en forpliktet årlig effekt på om lag 174 millioner kroner.

Rekordhøy ordrereserve

Multiconsult viser til et solid salg i kvartalet: Totalt er ordreinngangen på om lag 1,4 milliarder kroner, noe som er 6,8 prosent høyere enn samme periode i 2020. Selskapet kan vise til en all-time-high ordrereserve på 3,58 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, noe som er økning på 15,5 prosent sammenlignet med 2020.

Kilde: Multiconsult

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109