23948sdkhjf

Ny stor ordre til Stangeland

Stangeland Maskin melder å ha blitt innstilt som lavtilbyder på andre etappe av det store prosjektet «Ny hovedvannledning vest». Kontrakten har en verdi på 124 millioner kroner.

Gigantprosjektet til det interkommunale selskapet IVAR skal sikre rent vann i regionen går fra Langevatn vannbehandlingsanlegg i Gjesdal kommune til Tjensvollbassengene i Stavanger. Den nye rørledningen blir 33 kilometer lang og følger dagens trasé gjennom seks kommuner, opplyser Stangeland Maskin.

Syv kilometer rør gjennom Time og Klepp

Stangeland Maskin er blitt tildelt kontrakten på etappe to: Fjermestad – Engelsvåg som går gjennom kommunene Time og Klepp. Deler av traseen legges i sjø, og innebærer arbeid nær og gjennom jernbanen. Rørtraseen mellom styringsbassenget på Fjermestad til ventilkammeret på Engelsvåg er ca. syv kilometer lang og består av rør type DN 1400 GRP (fiber) og DN1400 PE (plast). Kontrakten har en verdi på ca. 124 millioner kroner og arbeidene vil vare i 18 måneder med oppstart i juni.

Fossilfri anleggsplass

– Dette er en viktig, spennende jobb som passer godt inn i porteføljen vår. Vi har identifisert gode løsninger som gir effektiv fremdrift og redusert risiko, sier Sigbjørn Tveiten, prosjektleder i Stangeland Maskin.

Anleggsplassen er fossilfri, noe som innebærer at alt av biler og anleggsmaskiner kjøres på HVO-diesel. Stangeland har allerede flere fossilfrie anlegg, og høster synergier av dette.

– En av suksesskriteriene våre er tiltak knyttet opp mot miljøtiltak, både på anleggsplassen og ivaretakelse av ytre miljø med redusert CO2 utslipp og fotavtrykk, sier prosjektutvikler Glenn Time.

Kilde: Stangeland

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093