23948sdkhjf

Fossilfri massetransport: Feiring Bruk vil tilby biogass på Lørenskog

Feiring Bruk forventer at det blir krav til fossilfri massetransport i alle prosjekter bestilt av Oslo kommune. Nå etablerer selskapet en fyllestasjon for biogass på anlegget på Lørenskog.

I 2020 stilte Oslo kommune krav om fossilfri transport av masser til og fra kommunens egne byggeplasser. Lastebiler som frakter sand, pukk, bygningsrester og lignende kan altså ikke kjøre på vanlig anleggsdiesel. Innen 2030 er målet 95 prosent reduksjon i klimagassutslipp i Oslo. Feiring Bruk forventer derfor at i løpet av de neste årene blir det fossilfri massetransport i alle prosjekter bestilt av kommunen, skriver selskapet.

Samarbeid med Gasum

Selskapet vil legge til rette for det grønne skiftet og gjøre det enklere kundene å ta grønne valg, og etablerer derfor fyllestasjon for biogass på anlegget på Lørenskog. Den skal så ferdig i løpet av september og etableres i samarbeid med Gasum.

Les også: Vil sette ny standard i massetransport

– Vi håper med dette og gjøre hverdagen til våre kunder litt enklere. Siden de uansett skal innom oss for å hente lass vil det være kost- og tidsbesparende når de får muligheten til å fylle drivstoff samtidig, sier Margrethe Ollendorff, ansvarlig for innovasjon og forretningsutvikling i Feiring Bruk AS.

Kilde: Feiring Bruk

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094