23948sdkhjf

Høy etterspørsel og sterk prisutvikling ga Moelven rekordresultat

Aldri før har Moelven hatt et bedre første kvartal enn i 2021. I løpet av årets tre første måneder omsatte konsernet for 3.182 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 290 millioner kroner.

Dette er Moelvens nest sterkeste kvartalsresultatet noen gang, kun slått av andre kvartal i rekordåret 2007, opplyser Moelven i en pressemelding.  

Omsetningen på 3.182 millioner kroner i første kvartal er 447 millioner kroner og 16 prosent høyere enn samme periode i fjor.  

Driftsresultatet på 290 millioner kroner i første kvartal er 220 millioner kroner og hele 316 prosent høyere enn samme periode i fjor.  

Høy etterspørsel, sterk prisutvikling internasjonalt og ivrige hjemmesnekkere er forklaringen bak tidenes start på året for Moelven-konsernet.

– Mye har endret seg siden samme tid i fjor. Da hadde vi fulle lagre, mens nå er vi helt i den andre enden av skalaen. Vinterkulden i år var ikke optimal for produksjonen vår, og nå jobber vi for fullt med å håndtere høysesongen vi er inne i, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.

Verdensmarkedet påvirker prisene

Tremarkedet er internasjonalt, og aktiviteten og etterspørselen på verdensmarkedet påvirker derfor prisene. I USA bygges det mer i tre, og som følge av redusert avvirkning i Canada over tid blir stadig mer av trevarene hentet fra Europa. Denne etterspørselen, kombinert med en oppussingsboom under pandemien internasjonalt og i hjemmemarkedet, har ført til en positiv prisutvikling innen flere segment. Som følge av dette har også råvareprisen økt for Moelven.

Konsernets selskaper innenfor limtre, modulbygging og kontorinnredninger opplever ikke like sterk markedsutvikling som trelast-segmentet, men de kan skilte med forbedringer i ordrereservene.

– Moelven går svært godt om dagen og vi tror etterspørselen for trevarer vil holde seg på dette nivået gjennom første halvår. Samtidig jobber vi kontinuerlig med å forbedre lønnsomheten og strukturen i konsernet. Det må vi for å kunne takle skiftende tider i bransjen vår, sier Kristiansen.

Kilde: Moelven

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095