23948sdkhjf

AF-selskap får nytt vindkraftoppdrag

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad skal utføre anleggsarbeidet for en ny vindpark i Uppvidinge kommune sør i Sverige. Kontrakten har en verdi på cirka 170 millioner svenske kroner ekskl. mva.

Den planlagte vindparken Karskruv ligger i Åseda øst i Kronobergs län. Prosjektet består av 20 vindturbiner som skal produsere fornybar strøm som tilsvarer det gjennomsnittlige årsforbruket til 60.000 husholdninger, opplyser AF Gruppen i en pressemelding.

Skal bygge veier og fundamenter

Kanonaden skal bygge veier og fundamenter samt legge vindparkens interne strømnett. Det er planlagt å sette turbinene i drift våren 2023.

De siste årene har Kanonaden bygd opp en omfattende erfaring fra anleggsoppdrag for vindkraft, og selskapet gjennomfører nå sitt tredje prosjekt på oppdrag fra OX2.

– Det er ekstra positivt at vi sammen bidrar til å styrke forsyningen av fornybar strøm sør i Sverige, der det i dag er strømmangel, og at vi samtidig arbeider for å oppnå Sveriges nasjonale mål om 100 prosent fornybar strømproduksjon innen 2040, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.

OX2

OX2 utvikler, bygger og forvalter fornybar kraftproduksjon. Innenfor storskala landbasert vindkraft har selskapet siden etableringen i 2004 tatt en ledende posisjon etter å ha realisert over 2,4 gW vindkraft i Europa. OX2 har forvaltningskontrakt for 44 vindparker og har virksomhet i Sverige, Norge, Finland, Polen, Litauen og Frankrike. Selskapet har hovedkontor i Stockholm og omsatte i fjor for 5,2 milliarder svenske kroner.

Kilde: AF Gruppen / OX2

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.298