23948sdkhjf

AI, VR, AR, IOT, RC, BIM/GIS osv: buildingSMART starter ny arena for anvendt teknologi

Diskusjonen i den nye fagarenaen skal handle om nye teknologier som AI, VR, AR, IOT, RealityCapture, Robotisering BIM/GIS osv., men også om arbeidsmetoder som VDC, ICE, Lean og andre.

Gjennom en praktisk tilnærming til nye teknologier og arbeidsmetoder skal den nye fagarenaen buildingSMART Norge bidra til en felles forståelse og økt innovasjon og utvikling i den norske BAE-næringen.
Initiativtakerne er Veidekke og Statens vegvesen.

 

– Denne nye fagarenaen er viktig for hele verdikjeden, og at en entreprenør som Veidekke går sammen med en byggherre som Statens vegvesen for å starte dette initiativet gjør at vi er veldig optimistiske med tanke på hva de skal kunne oppnå for hele næringen, sier Alessia Bellini, nettverksansvarlig hos buildingSMART Norge.

Dele beste praksis og snakke om utfordringer

Det nye rommet, som buildingSMART Norge kaller fagarenaene sine, skal ledes av Øyvind Svaland fra Veidekke med nestleder Elin Dalen-Rasmussen fra Statens vegvesen.

– Anvendt Teknologi-rommet blir en nøytral møteplass for å dele beste praksis og snakke om utfordringer og hvordan et tverrfaglig tankesett kan være nøkkelen til å løse dem, sier Øyvind Svaland. – Vi har også ambisjon om å kunne levere bransjeveiledere for verdiskapning ved bruk av digitalisering i prosjekter. Spesielt vil økt fokus på totalentrepriser og utnyttelse av disse mulighetene teknologisk til det beste for prosjektene være viktig, legger han til.

buildingSMART Norge opplyser at diskusjonen i Anvendt Teknologi-rommet skal handle om nye teknologier som AI, VR, AR, IOT, RealityCapture, Robotisering BIM/GIS osv., men også om arbeidsmetoder som VDC, ICE, Lean og andre. Målet er å gjennom en praktisk tilnærming bidra til en felles forståelse og diskutere hvordan teknologier og prosesser sammen kan skape innovasjon og utvikling i den norske BAE-næringen.

Inviterer til oppstartsmøte 11. mai

– I Anvendt Teknologi-rommet skal alle aktørene i hele verdikjeden få plass. Det er spesielt viktig at IT-utviklere og konsulenter blir med, og vi ser virkelig frem til å få satt i gang arbeidet på dette feltet, sier Elin Dalen-Rasmussen fra Statens vegvesen.

buildingSMART Norge og det nye Anvendt Teknologi-rommet inviterer til oppstartsmøte tirsdag 11. mai med foredrag fra Veidekke, Statens vegvesen, Microsoft, NGI og Universitet i Bergen. Oppstartsmøtet blir definerende for det videre arbeidet, og er åpent for alle interesserte. Deltakelse i arbeidet i Anvendt Teknologi-rommet er forbeholdt medlemmer i buildingSMART Norge.

Kilde: buildingSMART Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141