23948sdkhjf

Skal bygge enda et anlegg for Infinitum

Betonmast Romerike har signert avtale med Infinitum om prosjektering og bygging av et nytt produksjonsanlegg for Infinitum i Bjerkvik utenfor Narvik. Prosjektet er en samspillsentreprise med budsjettsum om lag 47 millioner norske kroner ekskl. mva.

Infinitum driver panteordningen i Norge. Det nye anlegget i Bjerkvik vil bli dimensjonert for å kunne ta imot gjenvinningsflasker og bokser også i økende grad i framtiden, og er dermed en investering i både framtid og miljø.

– Betonmast Romerike har et godt forhold til Infinitum, etter å ha bygget både et resirkuleringsanlegg i 2020 og et sorteringsanlegg tilbake i 2013 for Infinitum her på Romerike. Vårt søsterselskap Betonmast Trøndelag har også et tilsvarende prosjekt for Infinitum i Trøndelag, sier Svein Rennan, daglig leder i Betonmast Romerike.

Betonmast bygger ytterligere et anlegg for Infinitum, denne gang i Narvik. Prosjektet omfatter prosjektering og bygging av et nytt produksjonsanlegg for innsamling av resirkulerbar emballasje for drikkevarer. Totalt areal er på om lag 1.700 kvm. Illustrasjon: Kvadrat arkitekter

Godt samarbeid

– Fordelene med å bygge flere prosjekter for samme kunde, er at vi kjenner behovene og vet hvilke løsninger som fungerer, samtidig som vi vet at kjemien er der, legger Rennan til.

Med bakgrunn i det gode samarbeidet, har Betonmast Romerike i en periode jobbet sammen med oppdragsgiver for å finne en passende tomt for produksjonsanlegget i Narvik. Prosessen har vært effektiv, og planlegging og prosjektering av prosjektet er nå godt i gang. Betonmast Romerike vil i prosjektperioden ha nødvendig personell stasjonert i området.

– Vi er meget godt fornøyd med samarbeidet og vi erfarer at alle Betonmasts representanter jobber effektivt og målrettet i prosjektene, sier Kjell Olav A. Maldum, adm. direktør i Infinitum.

Samspillsperioden er i gang, og planlagt byggestart er i august 2021.

Infinitum drifter pantesystemet for drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke. Her fra resirkuleringsanlegget på Heia i Fetsund som Betonmast også har bygget. Foto: Andris Søndrol Visdal / Infinitum

Kilde: Betonmast

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079