23948sdkhjf

Construction City: Klarsignal for bygging av 103.000 kvm på Ulven

AF Gruppen, OBOS og Betonmast er initiativtakerne bak prosjektet som skal samlokalisere Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

Construction City har mottatt den godkjente byggetillatelsen fra Plan- og bygningsetaten. Nå skal 103.000 kvadratmeter næringseiendom bygges på Ulven i Oslo.

 

Construction City bygges i hjertet av Hovinbyen, og vil romme bransjens mest innovative aktører og 4.500 arbeidsplasser. Byggets størrelse tilsvarer 12 fotballbaner.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er veldig fornøyde med at vi får bygge slik det nå er planlagt, sier Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom.

Hun forteller at man har ambisjoner om byggestart til høsten, og skisserer et bygg som vil kjennetegnes av fleksibilitet og fremtidsrettede løsninger for effektivt bransjesamarbeid.

– Byggets størrelse og utforming vil gi leietakerne unike tilpasningsmuligheter for samhandling og rask skalering, sier Hatlemark.

Ferdigstilles i 2025

AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. I tillegg til en rekke større bransjeaktører, vil bygget samle oppstartsbedrifter, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter under samme tak.

– Sammen skal vi skape en internasjonal banebrytende møteplass for bransjen vår. Her skal små og store virksomheter samlokaliseres, og løfte konkurransekraften til en hel bransje, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

– Construction City er et ambisiøst prosjekt som skal fremme nyskaping og konkurransekraft. Det vil også bli et kraftsenter for bransjesamarbeid som skaper ny innsikt og økt produktivitet, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.

Construction City

  • Construction City er både en næringsklynge og en samlokalisering av bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen på Ulven i Oslo.
  • Prosjektet er et initiativ fra OBOS, AF Gruppen og Betonmast. Norsk Gjenvinning ble med som partner i prosjektet i januar 2021.
  • Hovedentreprenører er AF Gruppen og Betonmast, og det 103.000 kvadratmeter store kontorkomplekset på Ulven forventes ferdigstilt i 2025.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172