23948sdkhjf

SaltenBygg: 35 års virke endte med konkurs

SaltenBygg AS, en av de eldste virksomhetene i Sørfold kommune i Nordland, er gått konkurs. Ifølge daglig leder har de to siste årene vært tøffe for byggefirmaet, men koronautbruddet var ikke hovedårsaken.

– Det er en helhetsvurdering som er gjort. Det er sammensatt av flere problemstillinger som bedriften har slitt med det siste året. Det er dessverre ikke mulig å fortsette videre, fastslår daglig leder Viggo Andreassen Hegge til Avisa Nordland.

SaltenBygg AS var lokalisert i Straumen i Sørfold kommune, ca. 15 kilometer nord for Fauske, og var totalentreprenør med lang erfaring fra oppføring av alle typer bygg og restaureringsoppgaver. Virksomheten startet med et enkeltmannsforetak i 1984 og to år senere ble Salten Byggservice AS etablert. I 2012 ble navnet endret til SaltenBygg AS som i 2019 ble kjøpt opp av firmaet Salten Entreprenør og Eiendom AS og fikk ny ledelse.

Kraftig svikt i omsetningen

Ifølge Proff.no omsatte selskapet for 36,7 millioner kroner i 2018 og 29 millioner kroner i 2019, begge årene med et driftsresultat på rundt 1,5 millioner. I fjor falt omsetningen til 13,6 millioner og selskapet fikk et negativt driftsresultat på 1,3 millioner.

Til an.no sier Hegge at de to siste årene har vært ganske utfordrende. Foruten å ha mistet viktige oppdrag har SaltenBygg også vært i noen tvistesaker som har vært tungt for bedriften. Han legger til at koronautbruddet ikke er hovedårsaken til at de gir seg, men at den helt klart påvirket dem også.

Kilde: Avisa Nordland

KLIKK for alle artikler i Bygg- og anleggskonkurser .

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.159