23948sdkhjf

Kongsvinger kommune tester ny rigg & drift-kontrakt

I forbindelse med utbyggingen av Langeland skole tester Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet for første gang ut en løsning uten hovedentreprise der en underleverandør tar hånd om hele rigg & drift-ansvaret. Kontrakten ble inngått med Ramirent.

Ramirent var første aktør i Norge som etablerte en egen landsdekkende rigg- og driftsavdeling som organiserer og effektiviserer byggprosjekt. Nå ønsker Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet (KKEiendom) å teste ut løsningen for første gang, og i forrige måned undertegnet KKEiendom kontrakt med Ramirent i forbindelse med utbyggingen av Langeland skole.

Langeland skole, som ble bygget i 1973, har i dag mellom 360 og 380 elever. Økning i elevtallet gjør at man blant annet mangler spesialrom på barneskolen som derfor nå skal utvides med et 1.600 kvadratmeter stort tilbygg. Totalbudsjettet er på 87,5 millioner kroner, og byggestart er 21. juni med ferdigstillelse i august 2022. Tilbygget blir i massivtre og råbygget skal føres opp av selskapet Woodcon.

Drifter byggeplassen

Prosjektleder Rigg & Drift i Ramirent, Tom Arne Jahr, er godt fornøyd med at de nå har fått det prestisjefylte oppdraget.

– Vi utformer løsninger for byggeplasser som omfatter alt det midlertidige rundt et byggeprosjekt slik at jobben blir så smidig som mulig og slik at alle som jobber på byggeplassen kan fokusere på sine egne kjerneoppgaver. På Langeland skole skal vi drifte byggeplassen, sette opp og drifte brakkerigger, leie inn kraner, levere stillaser og annet utstyr samt sørge for både oppvarming, byggestrøm, avfallshåndtering, snørydding og HMS-tiltak, forteller Jahr.

Første gang i Kongsvinger

Byggherre er Kongsvinger kommune ved Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet (KKEiendom) som for første gang la ut byggeprosjekter som flere delentrepriser uten hovedentreprise.

– Dette gjorde vi for å få med flere mindre og lokale aktører i konkurransen. I tillegg ønsket vi for første gang også å teste ut rigg & drift-konseptet og den kontrakten vant Ramirent i konkurranse med to andre aktører, forteller Tordar Sætheråsen, prosjektleder i KKEiendom.

Han er spent på å se hvordan dette vil fungere i praksis, og forteller at på det meste vil være rundt 40 arbeidere i sving på anleggsplassen på Langeland skole.

Slik vil det 1.600 kvadratmeter nye tilbygget på Langeland skole i Kongsvinger fremstå når det står ferdig til skolestart neste år. Budsjettet er på 87,5 millioner kroner. Illustrasjon: Architectopia

Økt effektivitet og forbedret margin på bunnlinjen

Frode Mathiassen, salgssjef for Ramirent Region Øst, påpeker at det er stadig flere som gjør som Kongsvinger Kommunale Eiendomsenhet og benytter seg av rigg & drift-konseptet.

– Rigg & drift-løsningen medfører økt effektivitet og forbedret margin på bunnlinjen for byggherren, og det er utvilsomt et økende behov for denne tjenesten. Derfor er det en stor fordel for Ramirent som selskap at vi nå kan benytte oss av rigg & drifts kompetanse og dedikerte medarbeidere, sier Mathiassen.

Kilde: Ramirent

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078