23948sdkhjf

Bygger gigantanlegg på Tranby i Lier

Mellom 300 og 400 arbeidere vil jobbe med prosjektet

Virksomhetene til Bamas Industri og Bamas blomstervirksomhet skal flyttes og samlokaliseres på Tranby. Bama Industri videreforedler i dag salater, frukt og grønnsaker ved to produksjonsanlegg i Lier.

Bamas blomstervirksomhet, som i dag er lokalisert på fire forskjellige steder, flytter og samler sin virksomhet til det nye bygget allerede i desember 2021.

Mange arbeidsplasser

Det blir mellom 400 og 500 arbeidsplasser lokalisert i det nye BAMA-bygget, ifølge pressemeldingen.

Alento AS, som nylig flyttet hovedkontoret fra Åssiden i Drammen til Kjellstad Næringspark i Lier, vant anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget i konkurranse med flere av de største entreprenørene i landet.

Det er Kongsberg Entreprenør AS som har stått for selve grunnarbeidet, mens Asker-selskapet Stenseth RS Entreprenør i Åros tar seg av betongarbeidet og Alentos søsterbedrift Metacon Industrimek AS i Rakkestad har ansvaret for råbygg og stålentreprise.

Tomta er på hele 85.000 kvadratmeter og ligger ved Aker Solutions på Tranby i Lier. Grunnflaten i det nye bygget er 22.500 kvadratmeter. Kongsberg Entreprenør startet med grunnarbeidene i august i fjor, og bygget skal stå ferdig i april 2022.

Største prosjekt så langt

Alento AS ble stiftet i 2013 med fire ansatte. I dag er det 41 ansatte, og selskapet omsetter for godt over 600 millioner kroner.

– Dette er det desidert største prosjektet vi har hatt noensinne, sier daglig leder Kristian Lindland i Alento som i 2018 gikk inn i Frigaard-gruppen.

Kilde: Alento

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11