23948sdkhjf

Riveentreprenørene ønsker fagbrev

Krav til miljø og sirkulærøkonomi bringer frem betydelig behov for spesialkompetanse

Til Cnytt.no sier Svein Egil Dagsland i Norsk Riving at riveentreprenører er viktige for å lykkes med miljøriktig håndtering av farlig avfall og med sirkulærøkonomi innenfor bygg og anlegg.

Cnytt.no skriver videre at i 2019 genererte aktiviteter innen nybygging, rehabilitering og riving nesten to millioner tonn avfall, en økning på rundt syv prosent fra 2013. Mens 46 prosent av avfallet ble levert til materialgjenvinning, endte resten i hovedsak enten på deponi eller ble brent for energiutnyttelse.

Etterlyser fagbrev i riving

– Rivebransjen står sentralt for å lykkes med miljøriktig håndtering av farlig avfall og med sirkulærøkonomi innenfor bygg og anlegg, sier Dagsland til Cnytt.no.

– Når skal vi sette oss ned og definere innholdet i faget riving, og når bør et fagbrev være klart med hensyn til den enorme avfallsproduksjonen bransjen står for i dag?

Politisk støtte til et fagbrev

Cnytt.no skriver at Venstres Jon Gunnes, andre nestleder i Transport- og kommunikasjonskomiteen, sier at han stiller seg positiv til et fagbrev, og at dette er noe Venstre helt klart vil støtte.

Kunnskapsdepartementet opplyser til Cnytt.no at det per nå ikke foreligger konkrete planer om å få på plass et eget fagbrev i riving, men departementet vil vurdere det dersom det kommer som et forslag.

Les hele saken på Cnytt.no.

Kilde: Cnytt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078