23948sdkhjf

Bygger flere leiligheter på Consulens Brygge i Stavanger

Skanska starter byggingen av ytterligere 17 leiligheter på Consulens Brygge i Stavanger. Den ene av dem kan få en salgspris på 35 millioner kroner.

Consulens Brygge bygges på den gamle Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet og har en av Stavangers flotteste beliggenheter. Prosjektet skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus.

Byggingen startet i fjor med 38 leiligheter og nå starter byggingen av ytterligere 27. Prosjektet er et samarbeid mellom Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling og er forventet ferdigstilt i 2023.

Tydelige miljøambisjoner

– Consulens Brygge er et prosjekt vi er veldig stolte av, og da er det selvsagt ekstra godt å se at markedet deler vårt syn på kvaliteter og beliggenhet på prosjektet. Dette prosjektet skal bli et foregangseksempel på miljøvennlig utvikling av nye boliger i Stavanger, og her har vi tydelige miljøambisjoner. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer alle våre boligprosjekter i Skanska Eiendomsutvikling, og det sikrer kundene våre trygge og miljøvennlige hjem som tilrettelegger for en mer miljøvennlig livsstil, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Magnus Ervik Fossheim.

Satte prisrekord i fjor

I byggetrinn 1 ble det satt prisrekord for leiligheter i Stavanger med 40 millioner kroner på en stor toppleilighet. I trinn 2 er det to toppleiligheter på rundt 200 kvadratmeter ute for salg, men det planlegges også for en enda større toppleilighet.

– I påvente av kjøpere til disse to tegner vi inn et forslag med hele toppetasjen til én leilighet. Prisen vil nok ligge på rundt 35 millioner, sier Odd-Are Njå, prosjektleder i Base Bolig.

God driv for Skanska i Rogaland

Det er Skanska, Region Sør i Stavanger, som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for byggetrinn 2 har en verdi på cirka 110 millioner kroner.

– Denne byggekontrakten er viktig for Skanska og bidrar til å forsterke den positive trenden for Skanska Norge i Rogaland og Agder. Dessuten er prosjektets miljøambisjoner er i tråd med Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, og vi gleder oss til å få starte byggingen sier regiondirektør i Skanska Norge, Jone Klingsheim.

Kilde: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.129