23948sdkhjf

Mangfold øker trivselen: Ramirent satser på enda flere kvinner

Ramirent nådde i fjor sitt mål om 10 prosent kvinneandel. Nå er målet 15 prosent innen 2023.

Det var høsten 2017 at Ramirent dannet et eget kvinnenettverk for å sette fokus på mangfold og for å jobbe med å øke kvinneandelen i selskapet som opererer i en mannsdominert bransje. Målet var å øke kvinneandelen til 10 prosent innen utgangen av 2020.

I 2019 gikk kvinneandelen fra 7,1 prosent til 9,4 prosent, og målet om 10 prosent innen utgangen av 2020 ble nådd.

– Vi er strålende fornøyd med at vi har nådd det første målet, men vi kan ikke gi oss der. Nå er målet 15 prosent innen 2023, sier Dortea Gjervik, administrasjons- og økonomidirektør i Ramirent og leder av kvinnenettverket.

Mangfold øker trivselen

Ett av hovedmålene med kvinnenettverket var å sikre at kvinnelige ansatte i Ramirent trives og sørge for at de gis samme utviklingsmuligheter som menn. I tillegg ønsker kvinnenettverket å bidra til økt rekruttering av kvinner til Ramirent.

– Gjennom dette nettverket har vi økt bevisstheten om viktigheten av mangfold i hele selskapet, påpeker Gjervik, som forteller at de har justert stillingsannonsene deres og jobbet med å synliggjøre Ramirent som en god arbeidsplass for kvinner.

Positivt overrasket

Ramirent har 30 kundesentre fra Kristiansand i sør til Alta i nord og nylig ansatte konsernet sin andre kvinnelige kundesenter-leder

– Jeg har bakgrunn som HR-leder i industriselskapet Nyrstar Høyanger. Og landbasert industri er jo forholdsvis mannsdominert, så jeg visste jo hva jeg gikk til da jeg begynte i uteleiebransjen der utfordringene er de samme, forteller May Britt Torsnes fra Høyanger som i forrige måned tok over over Ramirent i Førde med ansvar også for Sandane og Sogndal.

– Samtidig ble jeg veldig positivt overrasket over hvor sterk fokus det er på denne utfordringen her i Ramirent, og jeg er stolt av at Ramirent faktisk gjør noe helt konkret for å øke kvinneandelen i selskapet og i bransjen forøvrig. I en bransje som dette med så man mange ulike oppgaver, roller og utfordringer har vi jo absolutt bruk for alle de kvaliteter og all den kompetanse som ansatte fra begge kjønn besitter. Samtidig er det også positivt med mangfold og en viss kjønnsbalanse med tanke på arbeidsmiljøet, sier May Britt Torsnes som stortrives i sin ny jobb.

– Jeg har en interessant, utfordrende og variert arbeidsdag. I tillegg har jeg blitt veldig godt mottatt av de ansatte her i Førde, og jeg har også et svært godt samarbeid med min regionleder som for øvrig også er kvinne. Så ting tyder på at Ramirent er på rett vei her, smiler 53-åringen.

Kilde: Ramirent

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094