23948sdkhjf

HENT fikk grønt lys til blått bygg

Til den nye satsingen ved Nord Universitet i Bodø har Statsbygg valgt HENTs løsningsforslag for Blått bygg som skal være med på å styrke den marine- og helsevitenskapelige kompetansen i Nord-Norge.

Det var Kunnskapsdepartementet som ga Statsbygg i oppdrag å utarbeide et forprosjekt for Blått bygg. Bakgrunnen for oppdraget er at dagens lokale ved Nord Universitet ikke er store nok. De er heller ikke tilpasset dagens krav til funksjonalitet og standard for å kunne drive undervisning og forsking på høyt internasjonalt nivå.

Løsningsforslaget til HENT er tegnet av Arkitema og var ett av to som ble levert i anbudskonkurransen for Blått bygg. Prosjektet vil bli svært viktig for Nord universitets satsing på både hav og helse. Bygget vil sette universitetet i stand til å styrke den marine og helsevitenskaplige kompetansen i hele Nord-Norge, opplyser Statsbygg.

– Vi er godt fornøyd med vinnerforslaget. Nå gleder vi oss til å utvikle det videre sammen med HENT og Nord Universitet, sier Marius Tunstad, byggherredirektør i Statsbygg.

Nybygg og ombygging

Oppdraget omfatter et nybygg for Fakultet for biovitenskap og akvakultur med et nettoareal på ca. 5.000 kvm, og en ombygging av et frigjort bruttoareal på 1.680 kvm for Fakultet for sykepleie og helsevitenskap. I følge Nord Universitet blir det i Blått bygg plass til rundt 100 forsknings- og undervisningslaboratorier og spesialrom, forelesningssaler og kontorer. Kontraktssummen er på 300 millioner kroner ekskl. mva.

Innvendig ser vinnerne for seg bruk av tre i sitt løsningsforslag. Illustrasjon: Arkitema

Ferdig forprosjekt til sommeren

Arbeidet med å utvikle vinnerforslaget til et ferdig forprosjekt vil pågå frem til sommeren. Byggestart avhenger av at Stortinget bevilger midler til dette over statsbudsjettet, men Nord Universitet opplyser at bygget skal stå ferdig i 2023 hvis alt går etter planen.

Kontraktsformen for prosjektet er totalentreprise med løsningsforslag. I det ligger det at HENT både tegner hvordan prosjektet kan se ut og foreslår hvordan det kan bygges. De vil også stå for byggingen av prosjektet, forutsatt stortingsbevilgning, skriver Statsbygg.

Kilde: Statsbygg / Nord Universitet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.456