23948sdkhjf

Byggebransjen er dårligst på sikkerhet

Det viser KnowBe4 Researchs nye globale rapport om IT-sikkerhetskultur.

I undersøkelsen svarte 94 prosent av de 1164 sikkerhetslederne som ble spurt i 2020 at sikkerhetskultur er det viktigste elementet i sikkerhetsstrategien deres.

– Det tyder på at det er et stykke fra ord til handling, sier forskningssjef i KnowBe4 Research, Kai Roer.

 – Med dagens trusselnivå er det overraskende at mange virksomheter fortsatt scorer relativt lavt på IT-sikkerhetskultur. Det er ingen av bransjene vi måler som scorer høyere enn det vi regner som en moderat sikkerhetskultur, sier Kai Roer, forskningssjef for KnowBe4 Research og ansvarlig for den globale studien.

 Av de som scorer best i undersøkelsen finner vi finansielle tjenester, bank, teknologi, forsikring og konsulentvirksomhet.

– Vi ser at de som scorer høyest, gjerne scorer bra på alle dimensjonene. Tilsvarende ser vi at de som gjør det dårligst også scorer dårlig jevnt over, sier Kai Roer. På bunnen av lista finner vi byggebransjen, utdanning, energisektoren, offentlig sektor, samt produksjon.

Mer enn 320 000 respondenter har deltatt i undersøkelsen, som omfatter selskaper i alle verdensdeler. Selskapene vurderes på de syv dimensjonene holdning, atferd, kognisjon, kommunikasjon, normer, ansvar og etterlevelse.

Langt fra ord til handling

I undersøkelsen svarte 94 prosent av de 1164 sikkerhetslederne som ble spurt i 2020 at sikkerhetskultur er det viktigste elementet i sikkerhetsstrategien deres.

– Det tyder på at det er et stykke fra ord til handling. Vi ser alvorlige IT-angrep hver eneste uke i ulike bransjer, og vi vet hvor kostbart og krevende det er for de som rammes, sier Roer

KnowBe4s forskningsresultater viser at det er en direkte sammenheng mellom god sikkerhetskultur og god sikkerhet. For eksempel er det 52 ganger flere ansatte som vil dele pålogginingsdetaljer i en dårlig sikkerhetskultur sammenlignet med en god.

Analysen går blant annet gjennom opplæring, rutiner og systemer, samt kommunikasjon og oppfølging av medarbeiderne.

Les hele rapporten her...

Kilde: KnowBe4 Research

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079