23948sdkhjf

Slik blir nye Granåsen Idrettspark

NCC og Trondheim kommune har signert kontrakt for bygging av nye Granåsen Idrettspark. Kontraktsverdien er ca. 470 millioner kroner.

Prosjektet omfatter utvidelse av ovarenn storbakke, nytt ovarenn i normalbakke, utbedring og ombygging av unnarenn i begge bakkene, ny skiskytterarena, ny skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunene, ny stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier, opplyser NCC i en pressemelding.

Nøkternt og robust

– Nøkternt og robust har vært stikkord i prosjektutviklingen av et anlegg som er bærekraftig i drift og bruk til hverdags og fest. Vi takker for samarbeidet så langt, og gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier Mona Åsgård, prosjektleder i Trondheim kommune.

Verdiskapende tidligfase-entreprenør

NCC opplyser å ha utviklet svært gode prosesser for å være en verdiskapende tidligfase-entreprenør. Gjennom samspillsfasen bygges det sterke prosjektteam og prosjektet optimaliseres.

– Gjennom nært samarbeid og med bruk av digitale verktøy og 3D-modeller er hoppbakken og byggeprosessen optimalisert. I Granåsen anlegget hensyntar vi kravene til utøverne i en av verdens mest spektakulære idretter samtidig som vi bygger et hverdagsanlegg for øvrige brukere. Vi takker Trondheim kommune for tilliten og vi gleder oss til oppstarten, sier Roger Nygård, direktør for divisjon Building i NCC Norge.

I utviklingsfasen har NCC i omfattende utstrekning brukt digitale verktøy og 3D-modeller i kommunikasjonen i prosjektorganisasjonen og opp mot tredjepart, som for eksempel lokalt, nasjonalt og internasjonalt hoppmiljø. Det gir et godt omforent bilde for samtlige involverte av de planene som til enhver tid foreligger.

Ambisjon om CEEQUAL-sertifisering

Gjennom samspillsfasen er det implementert ambisiøse miljømål og -planer for prosjektet, og ambisjonen er å CEEQUAL-sertifisert prosjektet.

– Vi er svært godt fornøyde med det arbeidet vi sammen med byggherren og øvrig team har gjennomført. Et viktig resultat er optimalisering av prosjektets samlede miljøpotensial. I NCC har vi god erfaring med CEEQUAL og dette blir et viktig verktøy også på Granåsen, sier Per Jonsson, direktør for divisjon Infrastructure i NCC Norge.

Kontrakten ordreregistreres i andre kvartal 2021, fordelt likt mellom forretningsområdene NCC Infrastructure og NCC Building Nordics.

Hoppbakkene skal være ferdig før vintersesongen 2022/23, og hele idrettsparken skal være ferdig til overlevering sommeren 2023.

Kilde: NCC

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094