23948sdkhjf

Stor transformasjon i Bergen: Fra ullspinneri til unike leiligheter

Bonava transformerer et 70 år gammelt ullspinneri til 170 leiligheter i Bergen. – En forvandling av dette kaliberet er sjelden vi ser i Bergen, sier sjefsutvikler Jørgen Madsen hos Bonava.

Merinokvartalet ligger i Breivikshavn i Ytre Sandviken i Bergen. Her var det tidligere hektisk aktivitet med å spinne australsk merinoull om til norske ullplagg. Rett før påske rullet de første gravemaskinene inn og heisekranen ble heist på plass for å lage små og store leiligheter til bergenserne, mange med sjøutsikt inn mot sentrum

Sjefsutvikler Jørgen Madsen i Bonava foran det som om få år blir Merinokvartalet med 170 leiligheter. Store deler av fasaden på det opprinnelige ullspinneriet fra 1940 skal tas vare på. Foto: Arvid Steen

Tar vare på gammel historie og skaper noe nytt

I samarbeid med Bergen kommune har Bonava over lengre tid jobbet med å få til optimale løsninger for å bevare store deler av det ytre utseende til det flotte Merinospinneriet i Sandviken samtidig som 170 moderne leiligheter får plass på innsiden.

– For oss som utviklere er det langt mer vanlig å overta en tomt å bygge fra scratch. Å være med å ta vare på lokalhistorie, vise respekt for industrihistorie og ta steget videre med å tilby bergenserne leiligheter med sjøutsikt fra det kommende Merinokvartalet er stort. Og ikke minst veldig faglig utfordrende, sier Jørgen Madsen, sjefsutvikler i Bonava.

Byggestart er ved årsskiftet med ferdigstillelse sommer 2023 etter planen.

Kilde: Bonava

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078