23948sdkhjf

Gravefirma konkurs – skylder på korona

I slutten av mars måtte Quality Grave Service AS på Filtvet begjære oppbud. Årsaken var høy gjeld og at koronautbruddet både resulterte i manglende oppdrag og kostnader med karantenehotell.

Quality Grave Service AS på Filtvet i Asker kommune ble etablert i 2016, og foruten å kunne utføre alt av gravetjenester til bedrifter og privatpersoner, tilbød selskapet blant annet også planering og beplantning, dreneringsarbeid og asfaltering. Selskapet kom raskt opp i en omsetning på rundt fem millioner kroner og gikk med et lite overskudd i både 2017 og 2018.

I følge de sist tilgjengelige regnskapene på proff.no hadde selskapet i 2019 en omsetning på 4,6 millioner, men fikk da negativt resultat driftsresultat på snaue 400.000 kroner i tillegg til at den samlede gjelden var på 580.000 kroner.

I fjor ble driften sterkt påvirket av koronautbruddet, og i følge Drammen Tidende bidro stengte grenser og kostnader forbundet med karantenehotell til at selskapet selv begjærte oppbud i slutten av mars.

Edyta Beata Rachwal-Kij, daglig leder og medeier i selskapet, opplyser til avisen at de hadde ansatte fra Polen og Slovakia og at de ikke hadde råd til både å betale lønn og opphold på karantenehotell. I tillegg slet selskapet med å få oppdrag fordi de at smittevernhensyn ikke fikk komme på befaring og gi tilbud på jobber. Med en samlet gjeld på nær 600.000 kroner valgte derfor selskapet å gå til tingretten for å åpne konkurs.

Kilde: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Bygg- og anleggskonkurser .

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172