23948sdkhjf

Ålesund får nytt bilanlegg på 10.000 kvm

Peab skal bygge Bertel O. Steens nye bilanlegg i Ålesund. Kontrakten har en verdi på ca. 113 millioner kroner.

Bertel O. Steen skal samle virksomhetene de har i dag i Breivika, Puskhola og Lerstad til et nytt anlegg på Digerneset. Før påske signerte Peab K. Nordang og byggherre Waagan Eiendom Digerneset kontrakt for totalentreprisen på det nye bilanlegget. Kontrakten har en verdi på ca. 113 millioner kroner.

– Dette er en gledens dag for oss. Endelig har vi en dato for når vi skal sette spaden i jorda. Jeg tror både våre funksjonærer, fagarbeidere og lærlinger gleder seg til å få være med på å bygge Ålesunds tøffeste bilanlegg, sier Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang.

10.000 kvadratmeter fordelt på tre bygg

Totalentreprisen omfatter alle fag i prosjektet, bortsett fra grunnarbeider og utomhus, som utføres som sideentrepriser. Anlegget blir rundt 10 000 kvadratmeter stort, fordelt på tre bygninger. Det vil bestå av egen storbilavdeling, personbilavdeling og varebilavdeling.

– Vi føler stort eierskap til prosjektet, og har hatt et meget godt samarbeid med Waagan Eiendom og Bertel O. Steen mens vi sammen har utviklet anlegget fra idé til ferdig prosjekt. Vårt mål er å sitte igjen med to meget fornøyde kunder når bygget står klart i 2022, sier Nordang.

Prosjektering starter i april og oppstart på byggeplassen er planlagt til august måned. Hele prosjektet skal være ferdigstilt for overlevering 1. desember 2022.

Kilde: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078